Za zdravlje kostiju i zglobova Za zdravlje kostiju i zglobova
Za zdravlje kostiju i zglobova ishrana je i te kako važna. Svoje jelovnik zato obavezno obogatite hranom bogatom kalcijumom. Otkrivamo vam šest namirnica koje... Za zdravlje kostiju i zglobova

Za zdravlje kostiju i zglobova ishrana je i te kako važna. Svoje jelovnik zato obavezno obogatite hranom bogatom kalcijumom. Otkrivamo vam šest namirnica koje bi trebalo što češće da jedete.

Mlijeko

Mlijeko je najdostupniji izvor kalcijuma. Osim toga, kalcijum u mlijeku se nalazi u obliku koji tijelo lako probavlja i apsorbuje.

Jogurt

Bogat bjelančevinama i zdravim bakterijama za vaš stomak, jogurt sadrži oko 400 mg kalcijuma u jednoj porciji. Izbjegavajte voćne jogurte i odlučite se za obični s niskim postotkom mliječne masti.

Zeleno povrće

Većina povrća, pogotovo zelenog, sadrži kalcijum. Odaberite špinat, repu, kelj, zelenu salatu, celer, brokule, kupus, šparoge, pečurke.

Mahunarke

Još jedan odličan izvor kalcijuma. Preporučujemo pasulj ili grašak.

Bilje i začini

Bosiljak, majčina dušica, cimeta, menta i bijeli luk ne samo da će vašoj hrani obezbijediti odličan ukus, već će i vašem tijelu pružiti kvalitetnu dozu kalcijuma.

Narandža

Agrumi poput narandže ne samo da sadrže kalcijum, već i vitamin D koji je neophodan za apsorpciju kalcijuma. Ishranu obavezno obogatite narandžama, limunom, klementinama…

Izvor: ljepota.ba

Nanny

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *