Kako je nastao Mjesec? Kako je nastao Mjesec?
Otkriveni su novi dokazi koji podupiru teoriju da je Mjesec nastao sudarom Zemlje i još jednog objekta, prije 4,5 milijarde godina. Njemački znanstvenici proučavali... Kako je nastao Mjesec?

Otkriveni su novi dokazi koji podupiru teoriju da je Mjesec nastao sudarom Zemlje i još jednog objekta, prije 4,5 milijarde godina.

Njemački znanstvenici proučavali su kamenje Mjeseca koje su prikupili astronauti prije pola stoljeća u misijama Apollo 11, 12 i 16.

Kažu da rezultati pokazuju da je Zemlju udario veliki objekt nazvan ‘Theia’, a to je dovelo do formiranja Mjeseca, prenosi Daily Mail.

Također su analizirali razne vrste atoma kisika i otkrili da stijene na Mjesecu imaju različit sastav od onih na Zemlji.

Ideja da je Mjesec stvoren na ovaj način, nazvana je ‘Teorija velikog praska’.

Rezultati također upućuju na to da je Mjesec sastavljen od materijala sa Zemlje i tog drugog objekta, u omjeru 50:50.

‘Mislim da mnogi ljudi vjeruju u teoriju velikog praska. A sada kada smo riješili jednu od najvećih rupi u objašnjavanju, oni koji je kritiziraju, sada će se suočiti s poteškoćama’, zaključio je voditelj studije Daniel Herwartz, geolog na njemačkom Sveučilištu Georg-August u Göttingenu.

Izvor: cafe.ba

 

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *