<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong> <a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje 05/08/2023 Nanny 0

Kada stvar krene naopako sa zubima, postoji niz stvari koje mogu biti uzrok problema. Zato u slučaju oralnog zdravlja više nego igde drugde važi... <a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Kada stvar krene naopako sa zubima, postoji niz stvari koje mogu biti uzrok problema. Zato u slučaju oralnog zdravlja više nego igde drugde važi ono pravilo bolje sprečiti nego lečiti. Jer kada se dođe do toga da stomatolog ima posla da spase neki zub, neke stvari su dobro zakazale. Naravno, ne može se uvek okriviti sam pacijent, postoje i nešto što nije do njega samog, a to je uglavnom nasledni faktor, koji poprilično može odrediti to kakve ste sreće sa zubima. Bez obzira na sve, sreća je da su danas sve stomatološke usluge poboljšane time što se koristi najsavremenija tehnologija, koja omogućava i lakši rad stomatologu, i ugodnije iskustvo pacijentu, ali još bolje rezultate i dugotrajniji učinak.

Koje su intervencije u stomatološkim ordinacijama najčešće

Najmanje su česte možda one koje bi trebalo da budu najčešće – a to su preventivni pregledi. Jer, pacijenti vrlo često čekaju da se pojavi bol, neki ga čak i ignorišu i kamufliraju ga lekovima protiv bolova. Pojedini tek u krajnjoj liniji odlaze zubaru. Neke od najtraženijih intervencija u zubnim ordinacijama pre svega tiču se lečenju bolesti zuba – kao što je karijes, koji je ujedno i najčešći problem. Zatim, oni malo revnosniji idu na redovno skidanje kamenca i fluorizaciju zuba. Kada su u pitanju desni, bolest koja je široko rasprostranjena je parodontopatija, koja vuče sa sobom brojne druge probleme i intervencije. U dečjoj stomatologiji veoma je traženo zalivanje fisura na kutnjacima, a kod tinejdžera – protetika da se isprave nepravilnosti koje su nastale prilikom izbijanja stalnih zuba. Naravno, tu su i hirurške intervencije koje podrazumevaju vađenje zuba (bilo zbog nemogućnosti da se spase, bilo kada su u pitanju umnjaci, koji ometaju sve ostale zube).

Estetika je na velika vrata ušla i u oblast stomatologije

Kada kažemo estetika i stomatologija, taj spoj nas vuče da pomislimo najpre na izbeljivanje zuba. I to je tačno – izbeljivanje zuba je jako traženo, a danas u prilog tome govore i brojni načini kako da se jednostavno dođe do blistavog osmeha. Ipak, to zubi nisu jedino što je moguće ulepšati prilikom odlaska kod zubara. Čuli ste sigurno za hijaluron – upravo su sve više zubarske ordinacije mesto na kome možete dobiti svoju dozu hijalurona – bilo da su u pitanju usne, predeo oko očiju ili nausnice. Stomatolozi vešto barataju i hijaluronskim filerima – a sve sa ciljem da pacijent izađe iz ordinacije i zdraviji pre svega, ali i lepši.

Krunice za zube, navlake, implanti – onda kada na zubima ili u vilici nešto fali

Postoje pak neke intervencije koje stomatolog uradi pacijentu i da bi se sačuvalo zdravlje i da se ulepša osmeh. Takav je slučaj, na primer kada su u pitanju krunice za zube. Naime, one se postavljaju u dva slučaja – kada fali veći deo zuba, a to se često desi kada karijes ošteti njegov veliki deo pa ne može običnom plombom da se nadomesti. Zatim, nadogradnja krunica je neizostavan deo procesa ugradnje implanata – one se fiksiraju na veštački koren (implant) onda kada on sraste sa vilicom. Implanti se koriste kao najbolja nadoknada za jedan ili više nedostajućih zuba.

Sve navedene usluge treba da nudi najbolji stomatolog u Beogradu

Danas smo navikli da mnoštvo usluga dobijamo na jednom mestu, pa je takav slučaj i kada je stomatologija u pitanju. Ipak, činjenica je da jedan stomatolog ne može biti usko specijalizovan za toliko različitih oblasti, a postoje i slučajevi kada je potrebna dijagnostika drugih disciplina. Ipak, najbolji stomatolog u Beogradu mora da pacijentima omogući da pacijent bez prevelikog gubljenja vremena i odlazaka na druga mesta završi jedan posao. Naime, stomatolog treba da ponudi opciju snimanja i analiza zuba makar u blizini, zatim preglede i konsultacije sa protetičarima i hirurzima za neke specifičnije situacije. O tome kakav kvalitet usluga pruža stomatolog govori i tehnologija odnosno instrumenti kojima se služi, materijali koje tom prilikom koristi, ali i samim izgledom celokupne ordinacije. Tamo gde je čisto i gde vlada red, a stomatolog poštuje procedure i ustaljene protokole, to je mesto gde se pacijent može osećati sigurno i gde će se izgubiti eventualni strah od zahvata koji ga očekuje. Stomatolog, dakle, na neki način treba da bude i neko ko će znati da na pravi način porazgovara sa pacijentom i pruži mu potrebne informacije.

Nanny

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0