Vrijeme je da promijenite smjer kretanja i krenete putem dobrog raspoloženja… Vrijeme je da promijenite smjer kretanja i krenete putem dobrog raspoloženja…
1. Energetski očistite stan. Kao što usisavate i brišete prašinu, očistite stan od negativnih misli, emocija i vanjskih utjecaja. Za to možete koristiti svijeće (da... Vrijeme je da promijenite smjer kretanja i krenete putem dobrog raspoloženja…

1. Energetski očistite stan. Kao što usisavate i brišete prašinu, očistite stan od negativnih misli, emocija i vanjskih utjecaja. Za to možete koristiti svijeće (da spalite negativnost), tamjan, vodu odstajalu na suncu kojom ćete pošpricati stan, sol (koja upija negativnu energiju), zvona, tibetsku zdjelu, duhovnu glazbu s CD-a…

2. Učinite što i Oprah Winfrey – pokrenite lanac ljubaznosti. U njemu svaki gledatelj mora učiniti nešto lijepo za nekog. Što maštovitije, to bolje, a najbolje je nekome tko to ne očekuje. Voleći druge, volimo sebe, a njegujući odnose, njegujemo dobrotu i stvaramo ljepši svijet. Kada mogu drugi, možete i vi.

3. Zaboravite misli “Što ako”. Kada vas uhvati panika, svjesno zamislite ugodnu sliku, pozitivno formuliran cilj koji želite postići. I osjetit ćete mir koji donosi ispunjenje.

4. Napravite popis NE. Stvari koje više ne želite u životu, koje vam kradu energiju i iscrpljuju vas. Otkrit ćete koliko toga možete promijeniti i koliko slobodnog vremena ste rasipali, a koje od sada možete posvetiti sebi.

5. Redovito “čistite” očekivanja prema sebi. Vi ste ljudsko biće i trebate ih ograničiti na ono što možete postići i što ovisi o vama. Ne gubite energiju sada zbog onoga što se može dogoditi u budućnosti.

6. Oslobodite se osuda. Čak i kada o nekome razmišljate kritički, štetite si. Osobe koje ne osuđuju donose odluke jasnije od onih koje sude, efektivnije su u radu i sretnije, kažu psiholozi. Čovjek se ispravno ponaša tek bez prljavštine osuda prema drugima.

7. Pjevajte pod tušem, slikajte, fotografirajte, pišite, pletite… To su sve aktivnosti koje dokazano podižu raspoloženje u kratkom roku.

8. Počnite dan bez stresa. Jedan od načina jest da se istegnete poput mačke: prvo ispružite noge kako biste aktivirali mišiće, a potom razgibajte prste i protrljajte dlanove. Psihoanalitičari kažu da lagano i nježno razbuđivanje pomaže da lakše podnesemo napore koji nas očekuju.

9. Pronađite svoju glad. Svakome od nas nešto u životu nedostaje. Ili bar tako vjerujemo. Pronađite svoju glad – zamislite za čim žudite, koji je važan duhovni sastojak vašeg života. I onda ćete dobiti odgovor na pitanje kako da do toga dođete. O čemu god da je riječ – da budete poznati, drugačiji, voljeni, da volite…

10. Maštajte. Prema istraživanju Sveučilišta u Kaliforniji, dovoljno vam je 12 minuta maštanja dnevno da potaknete kreativnost i um. Kreativna snaga je u nama.

11. Prihvatite bol. Ona vas navodi na promjenu pravca u životu i potiče da drukčije sagledate stvari. Nastavljate li raditi ono što ju izaziva, nastavljate se povređivati. Osvijestite svoje pogreške i maknite tu ruku s vatre već jednom.

12. Postavite ciljeve, ne zato da biste ih postigli, već da biste ih dostizali. Ciljevi su sredstva pomoću kojih postajemo bolje osobe i nije bitno što dobivate ostvarivanjem cilja, već što ćete postati na tom putu. Ako imate jasno definirane ciljeve u glavi, misli će vam pomoći da ih ostvarite. Ako ih nemate, um će pronaći ono o čemu najviše razmišljate i gurnuti vas u tom pravcu.

13. Ne osamljujte se. Okružite se dobrim ljudima, prijateljima koji će vam pomoći da sagledate probleme. Ta pozitivna prijateljska mreža pomoći će vam da ne budete stalno u svom mjehuru u kojem se borite za opstanak. Nema ničeg ljepšeg od dobrog i korisnog savjeta.

14. Oprostite sebi. Ako to odbijate, umjesto da popravljate situaciju, birate život u prošlosti i okrivljujete se za propuste, loše izbore, narušene odnose… Ako već smatrate da ste krivi za nešto, dovoljno ste propatili. Vrijeme je da promijenite smjer ne idete putem samokažnjavanja. Kako mijenjate stav prema sebi, tako ga mijenjate i prema drugima, a oni se mijenjaju u skladu s našim očekivanjima.

15. Pazite na riječi. One utječu na vaše osjećaje. Ako se osjećate loše, lakše je promijeniti riječi nego sam događaj. Ono što govorite sebi imat će pozitivan efekt na misli, a onda posljedično i na osjećaj. Razbijate zlokobni trokut i na putu ste dobrog raspoloženja.

16. Mijenjajte sebe, a ne druge. Kada prestanete trošiti energiju na to kako da nekog učinite boljim, imat ćete više energije za sebe i kontrolu nad svojim životom.

17. Vjerujte u nemoguće. U mašti samo vi odlučujete kakav smisao imaju neke stvari, samo vi birate što je važno a što ne. Smisao toga je da ne donosite odluke na temelju starih iskustava, već na temelju kreativne snage koju ćete pronaći u dubini svog bića.

18. Preuzmite odgovornost za svoje postupke. Odgovornost znači dijalog, govor, reakciju na posljedice svog djelovanja, a to nikako nije osjećaj krivnje. Kompleks krivnje djeluje suprotno: umanjuje osjećaj odgovornosti – i svoje i tuđe.

19. Izborite se s egom. Iako nam katkad pomaže da se obranimo ili u nečemu uspijemo, ego nas zatvara u zlatni kavez. Kada se oslobodite tog mračnog glasa, oslobodit ćete se negativnosti. Postat ćete kreativniji, a posljedično uspješniji, voljeniji, pa i bogatiji.

20. Spavajte više, spavajte bolje. Prirodan san nesvjesna je meditacija, osnova zdravog dnevnog djelovanja i ima samoregulativnu ulogu u psihi.

21. Zaboravite. “Što je prošlo i čemu pomoći nema, treba davni biti žal”, napisao je Shakespeare. Umijeće zaborava presudno je za umijeće življenja. Oslobodite se sjećanja koja vas tište jer nema nijednog razloga da se držite nesretne prošlosti. Ako ne možete oprostiti i zaboraviti, vi ćete biti jedina žrtva.

22. Drugi se ponašaju prema vama onako kako ih naučite. Ali učite ih ponašanjem, a ne samo riječima. Stavom da ste sami odgovorni za ponašanje drugih prema vama, očekivanje da će vam drugi nauditi promijenit će se u ono što očekujete od sebe. Sve individualne promjene počinju promjenom stava.

23. Upoznajte svoju ranjivost. Tako ćete upoznati i svoju finoću, osjetljivost, senzibilnost. Kad se suočite sa svojim slabostima, pobijedit ćete ih i možete ponovo raširiti krila za novi let…

24. Nastavite dalje – to je princip koji vam pomaže da rastete i učite. U rijeci koja prestane teći stvara se močvara, brodovi dulje traju ako plove morem… Tako je i naš život kvalitetniji ako se krećemo, radimo, ako smo aktivni. Taj nas princip ohrabruje da ne razmišljamo o problemima, jer kada smo u pokretu – nemamo vremena za to. A time i izbjegavamo “paralizu analizom!”.

25. Razumijevanje je ključ prihvaćanja, a prihvaćanje je važan način zaštite od negativnih osoba. Biste li se ljutili na nekoga tko ima temperaturu? Treba razumjeti da je netko energetski bolestan i zapitajte se što možete učiniti da mu pomognete kako biste neutralizirali djelovanje te negativne energije…

26. Napravite mjesta za ljubav. Izbacite nepotrebne stvari iz ormara i vizualne podsjetnike na prošlost iz stana, jer njima onemogućavate novom partneru da uđe u vaš život. Očistite sve razine svog bića, ne dopustite da bilo koja neriješena stvar bude prepreka odnosu koji vas čeka pred vratima.

27. Otvorite se ljubavi. Otpustite prošlost. Ranjeno srce je kao otvorena rana kojom privlačimo onog tko vreba sljedeću žrtvu ili jednako ranjenu osobu koja očekuje utjehu. Ostavite prošlost tamo gdje pripada, daleko iza sebe i budite strpljivi, sačekajte ljubav iskrenu, čistu i pravu. Ako nastavite vući za sobom kofere pune bolnih doživljaja i neuspjelih veza koji su osnova vašeg straha, izlažete se riziku da ih ponovite. Umjesto straha, prizovite hrabrost!

28. P r i h va t i t e prolaznost. Ne opirite se kada dođe vrijeme da neki ljudi odu od vas, da se neke stvari promijene, već gledajte naprijed. Život nije moguć bez istine o njegovoj konačnosti. Zato slavite vječnu smjenu zbivanja i uživajte u putovanju koje je pred vama. Nikad ne možemo u istu rijeku zakoračiti dvaput!

Nanny

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0