Uz zabavne i praktične ideje do savršenih dekoracija Uz zabavne i praktične ideje do savršenih dekoracija
Proljetno sunce je unijlo radost u vaš dom, donijelo dobro raspoloženje, ali i učinilo da sve nesavršenosti starog namještaja dođu do izražaja. Ako želite... Uz zabavne i praktične ideje do savršenih dekoracija

Proljetno sunce je unijlo radost u vaš dom, donijelo dobro raspoloženje, ali i učinilo da sve nesavršenosti starog namještaja dođu do izražaja. Ako želite da osvježite stambeni prostor, a da vas to ne košta, predlažemo nekoliko lakih, zabavnih i praktičnih ideja.

Staru boju, koja vam samo zauzima mjesto u garaži, možete da iskoristite na nov načine, na primjer za farbanje stola u kuhinji, unutrašnjih vrata ili rukohvata na stepeništu. Staru stolicu ofarbajte u svijetlu, neočekivanu nijansu. Kombinacija svijetlih i jarkih boja unijeće živost i dati notu modernog šika.

“Iskopajte” iz ormara parčiće starih materijala, koji mogu biti savršeni za presvlačenje jastučića za krevete, fotelje ili dvosjed. Tkanine, kao ni dezeni, ne moraju da budu identični. Cvjetni uzorci, pruge ili geometrijski oblici su hit u enterijeru ovog proljeća, ali vodite računa da se boje slažu, kako bi mogli da ih kombinujete.

Ako imate pune kutije i albume slika, koje i sami rijetko gledate, vrijeme je da ih iznesete na svijetlo dana. Sve fotografije koje su sada u ramovima, zamijenite novim. Grupišite ih prema boji pozadine ili motivima, zalijepite na zid, police, stavite ispod staklenog stočića za kafu.

Ponekad je dovoljno da premjestite namještaj pa da dom izgleda potpuno drugačije, a u svakom slučaju unijećete novu energiju. Parčićima satenske trake ukrasite ručke fioka, a stare tapete isjecite po šarama i zalijepite ih na zid ili pločice u kupatilu i kuhinji, možete i da isječete tanke trake i zalijepite ih na ivice zidova i namještaja.

Kupatilo ćete najbrže da osvježite s peškirima u dvije upečatljive boje koje se dobro kombinuju s pločicama. Možete da se odlučute za braon i tirkiznu, ali nemojte da izbjegavate i limun žutu, pink i vatrene ljubičaste nijanse.

Izvucite iz ostave sve korpe i korpice na koje ste potpuno zaboravili i dajte im novu svrhu. Obojite ih u jarke tonove, možete da ih ukrasite tračicama ili zakačite neki zanimljivi privezak. Smjestite u njih magazine, dnevne novine i knjige koje trenutno čitate.

Izvor: novosti.rs

Nanny

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0