Tuzla: Međunarodni sajam energetike “Energa 2013” Tuzla: Međunarodni sajam energetike “Energa 2013”
“Energetski potencijal je velika šansa za Federaciju BiH te su ovakvi susreti od velikog značaja za promociju energetskog sektora u našoj državi. Siguran sam... Tuzla: Međunarodni sajam energetike “Energa 2013”

“Energetski potencijal je velika šansa za Federaciju BiH te su ovakvi susreti od velikog značaja za promociju energetskog sektora u našoj državi. Siguran sam da će sajam omogućiti razmjenu ideja i bolje razumijevanje između poslovnih partnera te doprinijeti realizaciji i rješenju projekata“, rekao je premijer FBiH Nermin Nikšić na ceremoniji svečanog otvaranja.

Međunarodni sajam “Energa 2013” trajat će do 7. juna, a odvija se pod sloganom Thinking the future – Misliti na budućnost. Sajam je jedinstven i po svom programu i po nomenklaturi izlaganja, a tokom sajma domaće i inozemne institucije iz oblasti energetike će prezentovati raznovrsna istraživačka i proizvodna dostignuća, kao i mogućnosti različitih oblika poslovne saradnje.

“Na sajmu se predstavlja blizu stotinu firmi iz desetak zemalja iz različitih energetskih sektora: energetike općenito, rudarstva i prateće industrije, proizvođača električne energije iz fosilnih i obnovljivih energetskih izvora, do proizvođača savremenih, energetski efikasnih materijala”, rekao je Zlatko Alidžanović, predsjednik Uprave Tuzlanskog sajma.

Ministar energije, rudarstva i industrije u Vladi Federacije Bosne i Hercegovine, Erdal Trhulj, podsjetio je prisutne na prvi održani sajam energetike na kojem je zaživjela ideja da se Tuzli vrati epitet industrijskog centra, odnosno ono što Tuzla jeste i ono što je uvijek i bila.

“Danas, na trećem po redu sajmu energetike vidimo da su organizatori uspjeli u tome, što se vidi po broju učesnika, kvalitetu sajma te broju zemalja iz kojih izlagači dolaze. Ovaj sajam postaje sajam regionalnog karaktera i u narednim godinama očekujemo da će biti sve veći i bolji“, optimističan je ministar Trhulj.

Raznovrsnost kvalitetne ponude specijaliziranog predstavljanja na sajmu Energa pružit će idealnu priliku i mogućnost da se na jednom mjestu susretnu zainteresirani privrednici iz različitih regija te da će u direktnom kontaktu moći ispitati uspostavljanje međusobne saradnje.

Zlatko Alidžanović, predsjednik Uprave Tuzlanskog sajma izrazio je zahvalnost svima onima, prije svega Vladi Tuzlanskog kantona i Općini Tuzla, koji su na različite načine učestvovali u koncipiranju i realizaciji fizionomije sajma i konferencije Energa.

Izvor teksta: Klix.ba

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0