Pozitivne misli: 8 praktičnih savjeta Pozitivne misli: 8 praktičnih savjeta
Postoje uobičajeni destruktivni obrasci razmišljanja koji nas ograničavaju, međutim možete trenirati mozak i promijeniti to. Prvi korak je da ih osvijestite. Ako je jedna... Pozitivne misli: 8 praktičnih savjeta

Postoje uobičajeni destruktivni obrasci razmišljanja koji nas ograničavaju, međutim možete trenirati mozak i promijeniti to. Prvi korak je da ih osvijestite. Ako je jedna od vaših najčešćih poštapalica tvrdnja: “Život je užas”, što znači da ni ne očekujete da se dogodi nešto lijepo, to je prvi destruktivni obrazac.

 

Pronađite sklad na poslu i u ljubavi

Druga faza je zamjena obrazaca razmišljanja. Ponekad čak i počnemo koristiti pozitivne obrasce razmišljanja na poslu, no istovremeno u ljubavnom životu djelujemo destruktivno. Prepoznajte te situacije i mijenjajte način razmišljanja i u tim dijelovima života.

Vjerujte da možete i uspjet ćete u svemu

Prva faza je prepoznavanje problema i promjena načina razmišljanja. Vaš prijatelj odlučio je uzeti otpremninu i započeti vlastiti posao usprkos preprekama. On danas dobro živi, za razliku od vas. Ukratko, vjerovao je da može i – uspio je.

Prvi dojam nije uvijek ispravan

Iako je prvi dojam vrlo bitan, nemojte dopustiti da na temelju njega oblikujete čvrsto mišljenje o bilo kome, posebno u slučaju da doznate informacije koje ga potpuno opovrgavaju. Riješite se predrasuda i uvijek sagledajte širi kontekst.

Kontrolirajte samo svoje reakcije

Koliko god se trudili, na neke ljude ili situacije jednostavno ne možete utjecati ili ih kontrolirati. Ako svejedno to pokušavate, stalno ćete biti frustrirani. Isključivo možete kontrolirati svoju reakciju na ponašanje drugih ljudi.

Suočite se s problemom, ne bježite

Nemojte bježati od problema koliko god vam se strašni činili. Što prije se suočite s njima, to će vam biti lakše. Upamtite da svaki problem ima rješenje, a ako ga ne možete savladati, zatražite pomoć.

Vizualizirajte ciljeve koje želite ostvariti

Prepoznajte. Osvijestite. Mijenjajte. Nakon nekoliko mjeseci primijetit ćete pozitivne promjene. Počet ćete privlačiti drukčije ljude, one koji mogu pomoći da postignete svoje ciljeve ili one kojima vi možete pomoći. Vizualizirajte ono što želite ostvariti.

Osvijestite svaku negativnu misao

Iskoristite pouku iz svake situacije. Najvažnije je da budete svjesni svakoga negativnog razmišljanja i da ga mijenjate čim ga prepoznate. Možete raditi i na više polja i više obrazaca odjedanput.

Ponavljanje pozitivnih riječi pomaže

Ako ste do jučer vjerovali da nešto ne možete, neće puno pomoći ako danas samo kažete: “Naravno da mogu”. Na primjer, sviđa vam se jedan muškarac, no prva je pomisao da nikad ne bi razgovarao s vama jer ste dosadni. Recite si: “Ja sam duhovita…” i krenite.

Izvor: www.24sata.hr

anes.h

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0