Zašto je važno ranije ručati Zašto je važno ranije ručati
Ako želite skinuti koji kilogram, gledajte na sat. Zaključak je to novog istraživanja koje ukazuje na to da vrijeme kada jedete značajno utiče na... Zašto je važno ranije ručati

Ako želite skinuti koji kilogram, gledajte na sat. Zaključak je to novog istraživanja koje ukazuje na to da vrijeme kada jedete značajno utiče na gubitak kilograma. Naučnici iz Engleske i Španije su utvrdili da oni koji jedu ranije imaju veće šanse da im dijeta uspije.

Istraživanje su provodili u Španiji gdje je ručak glavni obrok. Od 420 ispitanika, svi su imali višak kilograma te otprilike jednak unos kalorija i slične navike spavanja. Podijelili su ih u dvije grupe: one koji su odlučili jesti prije 15 sati, i one koji su odabrali kasnije obroke.

Nakon 20 sedmica uporedili su težinu pripadnika obje grupe i utvrdili da su oni koji su jeli kasnije, skinuli manje kilograma i sporije gubili na težini, prenosi Huffington Post.

Istraživanje je pokazalo i to da vrijeme i sadržaj ostalih obroka nemaju bitan učinak na gubitak težine. Oni koji ručaju kasno često jedu manje za doručak ili ga skorz preskaču.  Dakle, preskakanje ili reduciranje doručka povezano je s jedenjem većih kalorijskih vrijednosti kasnije u danu što, naravno, vodi većoj težini.

Zaključak? Nije samo važno šta, nego i kada jedete.

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0