Ideje za uređenje kancelarije kod kuće Ideje za uređenje kancelarije kod kuće
Bilo da radite od kuće, a sve je više onih koji to čine, ili da želite da imate svoj kutak u kome ćete čitati,... Ideje za uređenje kancelarije kod kuće

Bilo da radite od kuće, a sve je više onih koji to čine, ili da želite da imate svoj kutak u kome ćete čitati, pisati, ili obavljati neki drugi hobi – ono što vam je potrebno upravo je kućna kancelarija koja će vas motivisati i inspirisati. Ipak, to često nije slučaj, a kućne kancelarije nerijetko su neuredne i izgledaju kao zona u kojoj ne želite da radite, pa radije birate rad na kauču, fotelji ili u kuhinji.

Kako bismo vam pomogli da kreirate kancelariju kod kuće koja će vas inspirisati na kreativnost i motivisati na rad – u nastavku teksta ćemo vam dati savjete i ideje za uređenje kancelarije kod kuće.

Neophodni elementi i njihovo uklapanje u prostor

Jedino što je apsolutno neophodno, kojom god vrstom posla da želite od kuće da se bavite, jesu sto i stolica. Zavisno od veličine prostora koji imate na raspolaganju, kao i vrste vašeg posla i ličnog stila uređenja prostora, opredijelite se za najrazličitije veličine i izgled stola i stolice.

Sto bi trebalo da bude dovoljno prostran, a stolica dovoljno udobna. Komforne stolice u kancelariji ne samo da će omogućiti da se osjećate prijatnije, već će i pozitivno uticati na vašu produktivnost, a smanjiće rizike od problema sa kičmom i leđima koji su česta posljedica rada u neudobnim kancelarijskim stolicama.

Unesite život u radni prostor

Vazduh, svjetlost, voda i zelenilo trebalo bi da budu svepristurni kada se radi o vašem radnom prostoru. Oni dokazano motivišu na rad, a prijaju našem organizmu. Neka vaša kancelarija kod kuće bude smještena blizu prozora, pa tako i dobro osvijetljena.

Bokal za vodu i saksiju sa biljkom držite u ovom vašem radnom kutku kao stalnu dekoraciju, a često tokom rada vetrite prostor i tako obezbijedite sebi dovoljno svjetlosti, vode i vazduha. Ne samo da će kancelarija biti ljepša, već i inspirativnija i “zdravija”. Kaktusi su posebno lijepi, a ne zahtjevaju previše brige, pa ih preporučujemo kao odlične za kancelariju.

Kreativnost je dobrodošla

Kancelarijski prostor treba da bude takav da vas inspiriše i da reflektuje vašu autentičnost i lični stil. Zato ne budite uplašeni, kreativnost je dobrodošla kada se radi o uređenju kućne kancelarije. Upravo je dosadna kancelarija kod kuće koja ne ispiriše ono što želimo izbeći!

Zato slobodno dodajte svojoj kancelariji dekorativne i ostale predmete koje volite i koji vas motivišu: slike, fotografije, motivacione poruke, mjesto sa knjigama, zanimljivo osvjetljenje, puno biljaka koje okružuju sto, tapete na zidovima… Izbori su beskrajni!

Naravno, ako ste pristalica minimalizma – kancelariju kod kuće ćete urediti upravo tako, dok će ljubitelji Pop art-a dodati zanimljive boje, slike i slično. Isto je i sa ostalim stilovima, a najvažnije je da prilikom uređenja ostanete dosljedni svom ličnom stilu i željama.

Pomiješajte staro i novo

Ne mora sve u vašem kućnom radnom kutku biti novo. Naprotiv, mješavina novih, modernih komada namještaja i onih starih, može izgledati izuzetno dobro i upečatljivo. Na primjer, pokušajte da vaš stari tepih stavite na pod, a na njega modernu i jednostavnu stolicu i sto.

Ili potpuno nove i moderne komade namještaja ukopite sa starim, velikim drvenim stolom – ova upečatljiva kombinacija biće inspirativna i vrlo upečatljiva.

Ne ostavite prazan zid ispred sebe

Ukoliko ste jedan od onih koji nemaju mnogo prostora za kućnu kancelariju, pa im je najzgodnije da sto i stolicu prislone pored zida, te dok rade gledaju u sam zid – ne ostavljajte ga praznog.

Dekorišite ovaj zid nekako i na taj način ćete izbeći to da gledate u prazan, demotivišući i neinspirativan zid dok radite. Preporučujemo da ga ukrasite zanimljivom tapetom, slikom ili fotografijom, a najbolje – motivacionom porukom.

Prateći ove savijete pri osmišljavanju i uređenju poslovnog prostora, sigurno će Vam se svideti vaša nova, inspirativna, lijepa i zanimljiva kancelarija kod kuće.

izvor:pozitivne.info/A.D

Nanny

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0