Zanimljivo: I ovo utječe na okus kave! Zanimljivo: I ovo utječe na okus kave!
Ako vam nije dobra kava koju ste pripremili kod kuće ili vam je pripremio barist u vašem omiljenom kafiću možda razlog za to trebate... Zanimljivo: I ovo utječe na okus kave!

Ako vam nije dobra kava koju ste pripremili kod kuće ili vam je pripremio barist u vašem omiljenom kafiću možda razlog za to trebate potražiti u boji šalice iz koje je ispijate.

Ako je vjerovati istraživanju čiji su rezultati objavljeni u časopisu Flavour, na okus kave koju ispijate utječe boja šalice u kojoj vam je poslužena.

Autora članka u Flavouru na daljnje je istraživanje potaknuo razgovor s baristom u omiljenom kafiću koji mu je kazao kako je zamijetio da mu se gosti češće žale na to da im je kava gorka kada je ispijaju iz bijele šalice, nego iz prozirne staklene.

Hipoteza je testirana na dobrovoljcima i pokazala se točnom, a znanstvenici zaključuju da je u pitanju presnažan kontrast boja između šalice i kave što psihološki utječe na dojam da je kava gorča.

Dobrovoljci koji su kavu pili iz plavih šalica bili su podijeljeni, jednima je kava bila slađa, a drugima gorča od one konzumirane iz bijele šalice.

Istraživanje je jedno u nizu onih koje koriste ugostiteljima i vlasnicima restorana te podupiru tezu o utjecaju izgleda hrane i pića te njihovih boja na konzumentov osjet okusa.

Izvor: Magazin.hr

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0