Sport kao element jačanja vašeg psihičkog stanja i mentalnog zdravlja Sport kao element jačanja vašeg psihičkog stanja i mentalnog zdravlja
Ove fizičke aktivnosti imaju pozitivan uticaj na vaše psihičko stanje i mentalno zdravlje. Pokušajte da praktikujete jednu od njih, bar dva puta sedmično. Pozitivan... Sport kao element jačanja vašeg psihičkog stanja i mentalnog zdravlja

Ove fizičke aktivnosti imaju pozitivan uticaj na vaše psihičko stanje i mentalno zdravlje. Pokušajte da praktikujete jednu od njih, bar dva puta sedmično. Pozitivan rezultat sigurno neće izostati.

Džoging je odličan za kondiciju, ali i za koordinaciju pokreta. Pošto se obično trči na otvorenom možete izabrati različite terene i staze.

Plivanje u potpunosti opušta. Osjećaćete stalnu stimulaciju vodom po koži, a svaki pokret će aktivirati neku grupu mišića.

Vožnja rolera gdje je najbitnija ravnoteža i osjećaj za ritam, poboljšava kinesteziju – primijećivanje sitnih detalja.

Šetnja ili brzo hodanje poboljšavaju koordinaciju pokreta. Zbog toga što se obično upražnjavaju na otvorenom, a sva čula su aktivna.

Vožnja bicikla odličan je sport za izdržljivost, kojim se vježba ravnoteža, ali i sposobnost koordinacije pokreta.

Aerobik ne samo da pojačava izdržljivost i držanje, već i pokretljivost, koordinaciju pokreta, osjećaj za ritam i orijentaciju u prostoru.

Penjanje prilikom kojeg tijelo izvodi funkcije koje su nam urođene. Tada istovremeno radi više grupa mišića čineći tzv. “funkcionalni lanac”, koji upravlja mozgom pomoću neuromuskularne navigacije.

Ples: standardni, latino, hip hop, zumba ili salsa su odlične vježbe “za mozak”, fleksibilnost mišića, osjećaj za ritam, brzinu i sposobnost reakcije.

Brzo hodanje na skijama je idealan sport izdržljivosti kojim se trenira cijelo tijelo. Hodanje po snijegu je i pravi izazov za mozak, pošto morate i da se orjentišete u prostoru.

Izvor: narodnilijek

Nanny

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0