Slavite sitnice jer one život znače Slavite sitnice jer one život znače
Nova godina, rođendani, diplomiranje, vjenčanje, rođenje djeteta – to su stvari koje svi slavimo, i oko njih je uvijek velika pompa, stres i tenzija.... Slavite sitnice jer one život znače

Nova godina, rođendani, diplomiranje, vjenčanje, rođenje djeteta – to su stvari koje svi slavimo, i oko njih je uvijek velika pompa, stres i tenzija. Ovo su prilike za koje čuvamo posebnu haljinu ili košulju, nakit, odvajamo novac mjesecima unaprijed, kako bismo pokazali svima da smo i mi postigli ono što se smatra uspješnim životom. Pročitajte kako da slavimo sitnice, koje smo zaboravili da cijenimo, na istinski način, iz srca.

Velika slavlja su potpuno u redu i ne treba da ih izbjegavate, jer su to ipak veliki događaji koji često mijenjaju način života. Organizacija proslava tokom godine može da bude veoma stresna, pa je dobro da osim ovih događaja proslavite i one koje samo vama znače.

Sitnice nekada predstavljaju mnogo više od krupnih stvari, jer u njima nalazimo ljubav, značenje i osjećanja. Kada slavimo život, slavimo sve njegove dijelove, i one bitne, i one koji ne utiču direktno na veliku promjenu u životu, ali ga čine životom i dovode do te promjene.

Ne uzimajte male stvari za gotovo

S obzirom na to da vodimo brz život, i mnoge stvari ne stižemo, male pobjede uzimamo zdravo za gotovo i cijenimo ih sve dok ih ne izgubimo. Za Suncem žalimo samo kada si dani tmurni i sumorni, a kada su dani lijepi često ih ni ne primijetimo, ostanemo u kući, ili jurimo s posla na drugo mjesto.

Kada sljedeći put vidite sunčan dan iskoristite ga, okrenite lice Suncu, i upijajte njegovu pozitivnu energiju. Ustanite ranije i prije posla napravite omiljeni doručak ili piće, pustite omiljenu pjesmu i napunite se pozitivnom energijom. Ova proslava će vam mnogo značiti, a vi ćete shvatiti koliko male stvari nekada mogu da poprave dan.

Kada želite da proslavite neku sitnicu nije neophodno da imate šampanjac, elegantno odjelo i najbolju šminku. Nekada je dovoljna samo priroda, najbolji prijatelji, ručak na izletu i fizička aktivnost.

Muzika je izvor pozitivne energije

Mnoge male stvari koje samo vama znače možete da proslavite plesom i omiljenom muzikom. Čak i kada ste tužni i kada nemate rješenje koje može da pomogne vašem problemu, muzika je odličan lijek, jer će vas osloboditi problema koji nije u vašoj moći.

Pozovite svog najboljeg prijatelja i kad je najteže odvrnite omiljenu pjesmu na najjače, i igrajte dok negativna energija ne izađe iz vas.

Ako brinete o svom tijelu i zdravlju i nikada niste imali problem sa gojaznošću, sigurni smo da niste zastali da zahvalite svom tijelu, metabolizmu i sebi što godinama istrajavate u tome da budete najbolja verzija sebe.

Ukoliko, ipak, volite da jedete i nije vam važno kako izgledate, proslavite to što istrajavate u današnjem svijetu gdje je pritisak oko fizičkog izgleda ogroman. Uživajte u hrani i malom višku kilograma, ali pazite na zdravlje.

Kada pročitate novu knjigu koja vas navede na nova razmišljanja i promjene stavova, proslavite to i zahvalite se sebi što napredujete.

Slavite svaki mali trenutak

Svaki napredak je razlog za slavlje. Koliko puta ste pomislili da ste prošle godine bili mnogo gluplji? Svaki put kada to pomislite, proslavite svoj intelektualni i emocionalni napredak. Unapređenja na poslu i uspješnost dolaze iz malih pobjeda koje pravite, ne dolazi samo od sebe. Slavite svaki mali trenutak, a ne samo rezultat.

Proslavite svako novo prijateljstvo, održavajte kontakte sa ljudima i oduprite se savremenom svijetu bez prave ljudske interakcije, saosjećanja i elementarne solidarnosti. Ukoliko živite sa voljenom osobom, nemojte uzimati zdravo za gotovo to što je svakog jutra tu sa vama. Oduzmite 10 minuta od spavanja, i zagrlite svoju bolju polovinu, pokažite joj da je volite i da cijenite to što ste zajedno.

Živimo u vremenu kada imamo mnogo obaveza na svom poslu, pa zaboravimo da poštujemo i cijenimo kada nam neko spremi ručak, opere veš, ode umjesto nas do apoteke, i kada je tu kada nam je najteže. Svakog dana odvojite bar pet minuta i pokažite svoju zahvalnost životu, sebi i ljudima oko vas.

Izvor: Pozitivne.info

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0