Sjemenke čuvaju srce Sjemenke čuvaju srce
Osim promjene načina ishrane, za sprječavanje kardiovaskularnih bolesti, ljekari i nutricionisti preporučuju i češće korištenje dvadesetak namirnica. Među njima su i sjemenke lana, jednog... Sjemenke čuvaju srce

Osim promjene načina ishrane, za sprječavanje kardiovaskularnih bolesti, ljekari i nutricionisti preporučuju i češće korištenje dvadesetak namirnica. Među njima su i sjemenke lana, jednog od najboljih izvora omega-3 masnih kiselina koje su “zlatna komponenta” očuvanja zdravlja srca.

Rezultati istraživanja pokazuju da svakodnevno dodavanje lana ishrani može da smanji pojavu srčanih bolesti za 46 odsto i da istovremeno sprječava stvaramke krvnih ugrušaka.

Preporuka stručnjaka je da se mljevene lanene sjemenke čuvaju u frižideru i da se dvije kašike dodaju u pahuljice ili u salate.

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *