Pravilan rad metabolizma Pravilan rad metabolizma
Pravilan rad metabolizma veoma je važan za vaše zdravlje, ali i vitku liniju. Kako biste ubrzali metabolizam, pratite sljedeće savjete: Voće, povrće i žitarice... Pravilan rad metabolizma

Pravilan rad metabolizma veoma je važan za vaše zdravlje, ali i vitku liniju. Kako biste ubrzali metabolizam, pratite sljedeće savjete:

Voće, povrće i žitarice od cijelog zrna osim što simulišu probavu, obiluju vlaknima koja podstiču tijelo da sagorijeva 10 posto više kalorija.

Dehidracija usporava razmjenu materija u organizmu, pa stoga tokom dana pijte što više tečnosti. Preporučuje se voda.

Organizmu je potrebno više vremena da svari bjelančevine. One pružaju duži osjećaj sitosti, pa je preporučljivo da ih uključite u ishranu.

Prije obroka preporučljivo je uraditi seriju kratkih i intenzivnih vježbi, poput 10 sklekova i 10 trbušnjaka. Fizička aktivnost pomaže vam da potrošite više kalorija, a intenzivne vježbe podstiču tijelo da troši masno tkivo, a ne mišićnu masu.

Zahvaljujući antioksidansima koje sadrži, zeleni čaj povežava razmenu materija za četiri odsto, i tako omogućava potrošnju dodatnih 80 kalorija dnevno.

Oslobodite se stresa. Dnevni raspored pretrpan obavezama usporava metabolizam. Pored stresa, metabolizam usporava i dugotrajno sjedenje. U toku radnog vremena ustanite nekoliko puta od stola i prošetajte, makar i do WC-a. Pronađite način da se oslobodite od stresa – najbolje je da radite aktivnosti u kojima uživate, bilo da je riječ o druženju s prijateljima, čitanju, toploj kupki…

Autor: Life Content

Nanny

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0