Poštuj sunce! Poštuj sunce!
U posljednjih nekoliko godina, mnogo toga je napisano o opasnostima sunca. Tačno, sunce može izazvati neželjene efekte ukoliko se pretjerano izlaže sunčevim zrakama, ali... Poštuj sunce!

U posljednjih nekoliko godina, mnogo toga je napisano o opasnostima sunca. Tačno, sunce može izazvati neželjene efekte ukoliko se pretjerano izlaže sunčevim zrakama, ali ono također pomaže ljudima kako bi se osjećali sretnijima i zdravijim. Vitamin D se stvara kada sunčeve zrake dopiru do naše kože, a vitamin D je neophodan za život. Neki liječnici su nagađali da je nedavni porast bolesti debelog crijeva izazvan pretjeranim korištenjem krema za sunčanje, kojima se spječava stvaranje vitamina D, koji je bitan za zdravlje debelog crijeva.

Sunce nam također pomaže da podignemo raspoloženje. SAD (Seasonal Affective Disorder), je tim depresije koji nastaje kod ljudi koji žive u mjestima u kojima ne dopire dovoljno ili nikako sunčeve svjetlosti. Ukoliko se osjećate mrzovoljnima, slabim i depresivinim, izađite vani i prošetajte po suncu. Također zapamtite da je tradicionalna žarulja najbolja najzdravija vještačka svjetlost.

Sve u svemu, sunce nam daje energiju, uticaj sunca oblikuje biljni svijet, temperaturu i mnoge druge faktore koji su neophodni za normalan život.

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0