Nikada više nemojte da kažete da ste izgubili dan, u ovih deset koraka do uspješnog provedenog dana Nikada više nemojte da kažete da ste izgubili dan, u ovih deset koraka do uspješnog provedenog dana
1. Jedi pametno. Hrana je gorivo za tvoj organizam. 2. Vježbanje – u svakom danu je bitno da odvojiš pola sata minimalno za vježbanje. Šetnja je super... Nikada više nemojte da kažete da ste izgubili dan, u ovih deset koraka do uspješnog provedenog dana
1. Jedi pametno. Hrana je gorivo za tvoj organizam.
2. Vježbanje – u svakom danu je bitno da odvojiš pola sata minimalno za vježbanje. Šetnja je super stvar. Dovedi sebe u idealnu kondiciju. Tijelo će ti biti zahvalno.
3. Mentalna stimulacija – čitaj, istražuj, nauči nešto novo, iznenadi se novim, korisnim informacijama.
4. Duhovni i umjetnički podsticaj – ako tokom cijelog dana mozgaš na poslu, bitno je da imaš hobi i suprotno. Hobi koji je povezan sa bilo kojim umjetničkim, kreativnim i duhovnim zalaganjem. Uživaj dok stvaraš.
5. Meditacija – vrijeme koje odvajaš za sebe. Ne moraš čak ni stvarno da meditiraš. Bitno je da budeš nasamo sa svojim mislima i da ih središ. Osjećaćeš se odlično.
6. Dnevnik – vodi lični dnevnik. Radi na sebi. Piši. Sve što zapišeš rasteretiće te. Sve što je lijepo daće ti snagu kada budeš pročitao kasnije.
7. Učini nekome uslugu – ne postoji razlog za dobra djela. Na ruci koja poklanja ružu, uvijek ostane malo njenog mirisa.
8. Napravi pauzu – sjedi, odmori, nasmij se, raščisti misli, resetuj se.
9. Časti sebe nečim – šopingom, knjigom, pjesmom, čokoladom, ručkom, bombonama… Čime god, pokaži sebi da ti je stalo do tebe.
10. Čestitaj sebi i budi zahvalan na tome što si sve postigao u toku ovog divnog dana, koji se više nikada neće ponoviti.

I ne zaboravi – što više spavaš, više će ti se spavati. Što više učiš, više će ti se učiti. Što više radiš, više ćeš sreće imati. Osmjeh.

Izvor:magazin za sretnu ženu

anes.h

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0