Nevjerojatno koliko je znojenje zapravo dobro za vas! Nevjerojatno koliko je znojenje zapravo dobro za vas!
Dokazano je da znojenje može eliminirati kile, ali i onaj osjećaj težine koji je posljedice previše tekućine u tijelu. No, izgubljenu tekućinu potrebno je... Nevjerojatno koliko je znojenje zapravo dobro za vas!

Dokazano je da znojenje može eliminirati kile, ali i onaj osjećaj težine koji je posljedice previše tekućine u tijelu. No, izgubljenu tekućinu potrebno je i nadoknaditi kako ne biste dehidrirali.

Vježbanje koje potiče znojenje vrlo je dobro za cirkulaciju. Bilo da se radilo o trčanju, vožnji bicikla, dizanju utega ili jednostavnoj šetnji, ubrzani rad srca i metabolizma mogu vam značajno poboljšati cirkulaciju u cijelom tijelu.

Glatka i mekša koža
Znoj izlučuje toksine i nečistoću te otvara pore. Nakon što se dobro iznojite, ne zaboravite očistiti kožu kako biste uklonili svu prljavštinu. Vaša će koža biti sjajna i zdrava.

Poboljšava raspoloženje
Ne postoji bolji lijek protiv stresa od dobrog znojenja! Tjelovježba svake vrste, bilo hodanje ili rad u teretani, podižu raspoloženje pa ih liječnici redovito preporučuju depresivnim osobama.

Smanjuje rizik od bubrežnog kamenca
Istraživanja pokazuju da redovito vježbanje pomaže pri čišćenju sustava pa tako i smanjuje rizik od bubrežnog kamenca. Vježbanje i znojenje povećavaju cirkulaciju tekućine kroz tijelo pa svojevrsno ispiru tijelo iznutra.

Izvor: Magazin.hr

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *