Namirnica koje su bogate hranljivim vrijednostima : Čuvaju vašu ljepotu Namirnica koje su bogate hranljivim vrijednostima : Čuvaju vašu ljepotu
Hrana koju unosite u vaš organizam prilično utiče na izgled vaše kože. Shodno tome, ne vrijedi vam ako koristite najskuplje i najbolje kozmetičke preparate,... Namirnica koje su bogate hranljivim vrijednostima : Čuvaju vašu ljepotu

Hrana koju unosite u vaš organizam prilično utiče na izgled vaše kože. Shodno tome, ne vrijedi vam ako koristite najskuplje i najbolje kozmetičke preparate, a istovremeno konzumirate namirnice koje su štetne i loše za vas i vaše tijelo.

Donosimo vam listu od šest namirnica koje su bogate hranljivim vrijednostima, koje regenerišu, čuvaju i njeguju vašu kožu, kosu i nokte.

Borovnice
Ovo voće je moćan antioksidant koji pomaže da vaša koža sporije stari i ima manje bora. Borovnice se nalik malim ratnicima bore protiv slobodnih radikala koji napadaju vašu kožu.

Savjet: U vašu ishranu obavezno uključite organske borovnice, pošto se u obrađenim borovnicama taloži više pesticida nego u drugim voćkama.

Kokos
Kokos je odličan izvor omega 3 masnih kiselina koje su esencijalne kiseline za održavanje vaše kože mekom i podstiču rast kose. Ove “dobre masne kiseline” regenerišu membranu ćelija kože koja štiti kožu od UV zraka i zagađenog vazduha.

Savjet: Kokosovo ulje (koje može da se nađe u prodavnicama po pristupačnoj cijeni) je možda i najbolja vrsta prirodne kreme. Kreme za lice od kokosovog ulja su sjajne za hidriranu kožu istovremeno balansirajući Ph vrijednost.

Avokado
Kao i veliki broj drugih egzotičnih voća, i avokado sadrži visok nivo vitamin E koji je esencijalan vitamin za ljepotu. Avokado takođe sadrži vitamin C koji podstiče rad kolagena i kiselina koje su utiču na teksturu kože.

Savjet: Ako ne možete da priuštite organski avokado, možete da jedete i obrađen shodno činjenici da se i takav nalazi na listi zdravih namirnica koje štite vašu kožu. Hlađenje može da uspori sazrijevanje pa ih sklonite sa sunca dok ne omekšaju.

Chia sjeme
Chia sjemenke su esencijalan izvor masnih kiselina. Ovo sjeme je odlično jer sadrži i celulozu, protein i antikosidantne, vrijednosti koje mu dodatno daju na značaju pogotovo za sjajan izgled kože i njenu teksturu.

Savjet: Chia sjemenke nemaju nikakve štetne čestice i hemikalije i kupuju se na gramažu ili u pakovanju, a mogu da se kombinuju s voćem i kokosovim mlijekom i tako postanu zdrav i lagan obrok koji čuva vašu ljepotu.

Spirulina
Ove moćne alge su bogate hlorofilom koji je snažan hranljiv sastojak koji regeneriše kožu, kosu i nokte. Spirulina je tamno zeleno-plave boje i bogata je takođe gvožđem i vitaminom A, ali i proteinom i detoksikatorima.

Savjet: Spirulina prah može da se umoti i da se od njega i nekih voćki napravi ukusan šejk. Vodite računa koliko stavljate jer spirulina ima vrlo jak ukus.

Konopljino sjeme
Sjemenke od konoplje sadrže amino kiseline i protein pa ih tijelo lako apsorbuje. Konopljino sjeme je takođe bogato kiselinama koje regenerišu tijelo, zajedno s grvožđem, B vitaminima i vitaminom E. Svi ovi sastojci pomažu vašoj koži, kosi i noktima da budu zdravi, čvrsti i otporni.

Savjet: Konzumirajte ove sjemenke zajedno sa salatom, pahuljicama, supama i kolačima.

Izvor: cosmopolitan.rs

Nanny

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0