Muči vas nesanica, isprobajte ovo. . . Muči vas nesanica, isprobajte ovo. . .
Ukoliko tražite načine da se izborite sa nesanicom, a ne želite da uzimate tablete za spavanje, isprobajte sljedeće prirodne lijekove. 1. Muškatni oraščić  On... Muči vas nesanica, isprobajte ovo. . .

Ukoliko tražite načine da se izborite sa nesanicom, a ne želite da uzimate tablete za spavanje, isprobajte sljedeće prirodne lijekove.

1. Muškatni oraščić 

On je začin koji vam može pomoći da se opustite ukoliko ste pod stresom. Ukoliko imate problem sa spavanjem popijte čaj od muškatnog oraščića prije odlaska u krevet. Samo vodite računa da ne pretjerate u količini jer previše muškatnog oraščića može da izazove halucinacije.

2. Kamilica

Čaj od kamilice je odavno poznati lijek u borbi protiv nesanice. Međutim, da bi zaista djelovao, potrebno je da bude malo jači.

3. Lavanda 

Lavandino ulje se koristi u aromaterapiji kao tretman protiv nesanice. Veoma je opuštajuće, a djelotvorno je i u borbi protiv migrena.

4. Hmelj 

Hmelj je jako dobar prirodni sedativ, pa se zbog toga koristi za umirenje nerava i kao prirodni lijek protiv nesanice. Ova biljka ublažava nervozu, nemir i stres, podstiče san i jača živce.

Izvor: Superžena

Nanny

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a>Eliksir mladosti – idealni tretmani za podmlađivanje kože!

Eliksir mladosti – idealni tretmani za podmlađivanje kože!

Životni Stil sep 27, 2022 1

<a></a>Nesavršenosti kože: Kako ih razlikovati i ukloniti

Nesavršenosti kože: Kako ih razlikovati i ukloniti

Životni Stil sep 27, 2022 1