Korisno je znati: namirnice koje vole sobnu temperaturu Korisno je znati: namirnice koje vole sobnu temperaturu
Postoje namirnice koje je bolje čuvati na sobnoj temperaturi. Poslije kupovine, obično, sve poredamo u frižider. Međutim, nekima od njih odgovara sobna temperatura…  ... Korisno je znati: namirnice koje vole sobnu temperaturu

Postoje namirnice koje je bolje čuvati na sobnoj temperaturi. Poslije kupovine, obično, sve poredamo u frižider. Međutim, nekima od njih odgovara sobna temperatura…

 

KROMPIR– preporučuje se da se čuva u ostavi, u papirnim kesama. Tako će duže trajati. Niže temperature negativno utječu na okus krompira.

CRNI LUK– neophodno mu je cirkuliranje zraka, pa ga držite u mrežastoj kesi u kojoj ste ga i kupili, ali nikako u blizini krompira koji ispušta vlagu i gasove koji mogu ubrzati truljenje.

BIJELI LUK– čuvajte ga u ostavi, na sobnoj temperaturi i potrajat će do dva mjeseca

PARADAJZ– ako stoji u frižideru može izbljediti. Najbolje ga je čuvati na sobnoj temperaturi u plastičnim kesama, a ako želite ubrzati njegovo sazrijevanje, stavite ga u papirnu kesu.

 

LJUTI UMACI– ovo je iznenađujuće, ali ljuti umaci mogu potrajati i do tri godine kada ih čuvate u ostavi.

 

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *