Jedan ugao stana – pregršt mogućnosti Jedan ugao stana – pregršt mogućnosti
Iskoristiti sve mogućnosti jednog prostora znači dati mu svrhu koja odgovara onima koji u njemu borave. Postoji toliko stilova i načina da se jedan... Jedan ugao stana – pregršt mogućnosti

Iskoristiti sve mogućnosti jednog prostora znači dati mu svrhu koja odgovara onima koji u njemu borave. Postoji toliko stilova i načina da se jedan te isti prostor uredi, do same granice neprepoznavanja.

Potrebne su ideje, poneki stručni savjet i naravno odluka za izmjene i renoviranja. Individualna kreativnost presudna je stavka u uređenju enterijera. Često se traži i funkcionalnost, kao najvažnija stavka modernog življenja, te stoga predstavljamo jedan ugao stana, koji može da bude sve: od kuhinje  do spavaće sobe. Evo i kako.

Moderna kuhinja

Na fotografiji je prikazana kuhinja u predivnoj roze nijansi, modernog, minimalističkog stila. Njen oblik mogao bi u ovom slučaju da bude organizovan i u popularni L, ali ovdje je odabrana verzija sa produženim ostrvom i zonom za ručavanje. Svijetlosmeđa, bijela i roze jedna je od mnogih kombinacija na koju se rijetki odlučuju, ali koja kasnije plijeni svojim izgledom.

Elegantni salon

Isti prostor i kvadratura na ovoj fotografiji prikazani su kao salon u nešto otmjenijem i sofisticiranijem stilu. Upotreba sive, bijele i crne te klasičnijeg i elegantnijeg namještaja daje potpuno drugačiji utisak. Slike, plišane draperije, crni luster i odgovarajuća tehnika obrade zidova samo su dodatni pečat namještaju, koji je u fokusu ovog enterijera.

Predivna trpezarija

Drvo i njegova ljepota u prostoru koji je tretiran zagasitijim zeleno-zlatnim tonovima, daju nešto prirodniji izgled, kakav je vrlo popularan za izbor trpezarije. Eksperimentisanje sa atipičnim postavljanjem stola za ručavanje te izuzetno lijepim bojama zidova, čini ambijent enterijera poželjnim i navodi na razmišljanje o izborima budućeg namještaja.

“Čokoladna” dnevna soba

Isti enterijer predstavljen je i kao dnevna zona. Nijanse koje su odabrane ovog puta su čokoladnosmeđa, bijela i zlatna, za dodir elegancije. Namještaj je u ovakvom ambijentu zidova i podova dobio odličnu dekorativnu podršku. Upravo ova kontrastna kombinacija uspijeva da u dnevni boravak unese potrebnu eleganciju, ali isto tako da nametne opuštajuću atmosferu, koja je svakoj dnevnoj zoni potrebna.

Energična spavaća soba

Nakon svih prostorija, isti ugao može se urediti i kao spavaća soba. Na fotografiji je prikazana crveno-crno-bijela spavaća zona, koja odaje veoma energičan i snažan utisak. Fototapeta sa detaljima Španije, crveni krevet, te vedra posteljina, gotovo su neprepoznatljivi segmenti u odnosu na zonu kuhinje sa početka teksta.

Svi ovi stilovi i izbori samo su jedan prijedlog stručnjaka. Put ka savršenom domu, organizovanom po mjeri jedne porodice. Njih može da bude pregršt, dajte mašti na volju.

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0