5 feng šui pravila za spavaću sobu uz koje ćete mirno spavati 5 feng šui pravila za spavaću sobu uz koje ćete mirno spavati
Prilikom uređivanja spavaće sobe posebnu pažnju treba posvetiti materijalima, bojama i rasporedu namještaja kako bi ona bila opremljena tako da pruži optimalan odmor kako... 5 feng šui pravila za spavaću sobu uz koje ćete mirno spavati

Prilikom uređivanja spavaće sobe posebnu pažnju treba posvetiti materijalima, bojama i rasporedu namještaja kako bi ona bila opremljena tako da pruži optimalan odmor kako tijela, tako i naše psihe. Da bi aktivirali pozitivnu energiju i neutralisali negativno naelektrisanje, najbolje je poslužiti se besplatnim trikovima Feng Shui-ja i uživati u nesmetanom protoku pozitivne energije kroz spavaći dio vaše kuće.

1. Položaj kreveta u sobi je najbitniji

Ako želite da uredite svoj dom po Feng Shui-ju, ključni element spavaće sobe je svakako krevet pa se njegovom odabiru treba naročito pažljivo posvetiti. Krevet je mjesto gdje treba da se osjećate najopuštenije, i da imate dovoljno komocije, bez obzira na to spavate li sami ili ne. Idealni krevet po Feng šuiju je onaj čiji materijal ne sprječava protok čija – odnosno dobre energije, tako da za spavaću sobu birajte isključivo one krevete koji imaju drveni ram.

Takođe, treba izbjegavati asimetrične forme, puna i teška uzglavlja i previše ukrasnih otvora. Svi materijali koji prekrivaju krevet treba da budu svijetli i prirodni, a to uključuje i pižame za muškarce i pidžame za žene od prirodnih materijala, kako se ne bi izazivala dodatna sputanost ili opterećenje.

Krevet nikada ne postavljajte ispod grede, jer ona šalje negativne talase nazad ka vašem tijelu, i apsolutno nikada ne postavljajte krevet tako da vam noge budu usmjerene ka vratima. Takav položaj se u feng šuiju naziva “položajem groba”.

Prozori i zavjese treba da budu zatvorene tokom spavanja. Bračni krevet treba da se naslanja samo na jedan zid, poželjno uzglavljem koje treba da je više od ostatka kreveta.

2. Boje u spavaćoj sobi

Ni boje u spavaćoj sobi ne treba prepuštati slučaju. One treba da inspirišu ljubav, sreću i radost – idealno bojama koje se nalaze u prirodi. Djelovanje takvih boja pripisuje se pozitivnom učinku na odmor i psihofizičko stanje. Za spavaću sobu se uvijek savjetuju isključivo svijetle i pastelne nijanse, a idealne su svijetlo plava, ljubičasta, ružičasta i zelena.

Plava, ljubičasta i zelena boja za mir i sklad

Ako želite da se zaista odmorite, i dušu i tijelo, najboljeg saveznika naći ćete u plavoj farbi za zidove. Osim odmora, plavetnilo simbolizuje i mudrost, pouzdanost i istrajnost. Zelena je najbolja nijansa ako želite da održite sklad u vezi. Bijela simbolizuje čistoću i iskrenos

Ljubičasta, roze i crvena za aktivaciju strasti

Prikladno je obojiti neki dio ružičastom bojom, ukoliko u njoj veći dio vremena provodi ženska osoba. Ona aktivira ženstvenost i podstiče romantično raspoloženje. Ako krenete sa nešto tamnijim tonovima, odaberite ljubičastu – za podsticaj libida i plodnosti. U crvenoj boji treba unijeti tek poneki detalj, i to u slučaju da treba probuditi polnu strast.

3. Oprezno sa knjigama i antikvitetima u spavaćoj sobi

Poznavaoci i ljubitelji uređenja doma po feng šuiju izbjegavaju dekorisanje spavaće sobe bibliotekom ili ostavljanje knjiga u sobi tokom noći. Razlog tome su njihove oštre stranice. Njihova energija djeluje kao sječivo na vašu energiju, kojom soba obiluje. Jedino rješenje za čuvanje književnih djela u spavaćoj sobi je njihovo držanje na zatvorenim policama.

Za antikvitete važi isto, njihova energija je mnogo starija, a samim tim i snažnija od vaše, pa ih čuvajte u zatvorenim ormanima, tim prije ako ne znate sudbinu prijethodnog vlasnika. Cvijeće je dopušteno unositi u sobu, ali samo ako ima zaobljene listove.

Slike na zidu treba da podsjećaju na trenutke sreće a nikada na zid ne treba postavljati slike teškog rada, mukotrpnog života ili mrtve prirode. Suvišne predmete u sobi predstavljaju i stare uspomene, sjećanja na stare ljubavi.

4. Televizor kao nosilac negativne energije

Vjerovatno ste već čuli da elektronski uređaji loše zrače na čoveka, i da se s toga ne preporučuje njihovo predugo korišćenje. Feng šui kaže da je još pogubnije unositi ih kao redovnu postavku u spavaće sobe. Televizija raspršuje različite energije po sobi, koje se lijepe za onoga koji gleda, a time se zanemaruje sopstena energija i potreba tijela da se odmori.

Još jedna stvar od koje se strijepi i koja se, kao i elektronski aparati, treba prekrivati noću su – zrcala. Zrcala se nikada ne unose u spavaće sobe, a ako je neizbježno, onda ih prekrijte preko noći. Sa njih, kao i sa ekrana, moguće je upijati lošu energiju.

5. Odabir ostalog namještaja i tkanina

Osnovno pravilo za odabir namještaja u sobi koja se uređuje feng šuijem je da svi komadi namještaja treba da budu nenametljivi, zaobljenih ivica. Naročito treba obratiti pažnju da ovaj slijed prate predmeti koji se vide direktno iz kreveta. Sve treba da djeluje prirodno, skladno i da prelijeva i proističe jedno iz drugog.

Fioke noću ne treba ostavljati otvorenim, zbog oštrih ivica koje “prijete” spavačima. Savršen vizuelni ugođaj pružaju ormari koji sežu do plafona i ne ostavljaju praznine. Odjeća u njima treba da bude uredno razvrstana i složena. Tkanine na namještaju i tepisi na podu treba da budu mekani na dodir, od prirodnih materijala. Tepih koji prekriva cijeli pod treba podražava blagu, opuštenu atmosferu.

Procijenite svoju sobu i potrudite se da uskladite sve njene elemente po ugledu na feng šui, koji moderno stambeno okruženje spaja sa učenjima drevne umjetnosti. Energija ljudi i svega što nas okružuje u domu ima veliki efekat na naš život i treba joj omogućiti da se na pravi način kreće i širi.

izvor:pozitivne.info/A.D


Nanny

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0