Budite smeli i drugačiji – probajte sa prugastim zidovima Budite smeli i drugačiji – probajte sa prugastim zidovima
Možda je baš ovog proleća pravi trenutak da napravite iskorak u sređivanju vašeg enterijera. Umesto klasičnog izbora jedne, dominantne boje, mi vam preporučujemo malo... Budite smeli i drugačiji – probajte sa prugastim zidovima

Možda je baš ovog proleća pravi trenutak da napravite iskorak u sređivanju vašeg enterijera. Umesto klasičnog izbora jedne, dominantne boje, mi vam preporučujemo malo više slobode. Izaberite pruge. Horizontalne ili vertikalne pruge, oživeće vaš prostor, daće mu dinamiku i produbiće ga. Kuhinje, trpezarije i kupatila, idealni su za vaš prvi pokušaj sa prugama. Ti, inače mali prostori, postaće vizuelno veći i svakako, zanimljiviji. Vertikalne pruge će pre svega doprineti, vizuelno, visini vašeg plafona. Horizontalne će učiniti da vaši zidovi izgledaju prostranije, a prostor vizuelno širi. Prilikom izbora boja, možete izabrati dve nijanse iste boje. Na ovaj način će vaši zidovi izgledati drugačije, ali i dalje odmereno i ne previše upadljivo. Ukoliko vaš prostor i enterijer to dozvoljavaju, možete se odlučiti za smeliju kombinaciju, poput crne i bele, teget i bež boje za zidove, i slično. Za koju god kombinaciju se odlučili, ne zaboravite, pruge nikada ne izlaze iz mode.

prugasti-zidovi-u-crveno-beloj-boji

U par koraka, uz malo neophodne veštine, svoje pruge moežete obojiti i sami.

Prvi korak: priprema

Na početku, pošto ste najlonom zaštitili svoj pod a krep trakom utičnice i prekidače, možete naneti osnovnu boju za zidove. Osnovna boja je veoma važna, ona će u krajnjem rezultatu biti jedna od boja vaših pruga. Upravo zbog toga, ova boja mora biti nanesena ravnomerno i bez uočljivih prelaza. Nakon nanošenja osnovne boje, vaš zid se mora potpuno sušiti

Drugi korak: merenje i obeležavanje

Nakon što se osnovna boja potpuno osušila, možete početi sa merenjem i obeležavanjem pruga. Najpre, izmerite visinu zida, ukoliko iscrtavate horizontalne pruge, odnosno širinu zida ukoliko iscrtavate vertikalne pruge. Izaberite željenu širinu pruge i širinu zida podelite sa njom. Dobijeni količnik je ukupan broj vaših pruga. Ukoliko niste dobili ceo broj, ostatak rasporedite na svaku od pruga, ili na dve krajnje pruge, koje će u tom slučaju biti neznatno uže ili šire. Drvenom olovkom obeležite širine traka koje ste prethodno izmerili. Obeležavanje uradite na dve visine (za vertikalne pruge) tj. širine (za horizontalne pruge). Zatim, krep trakom spojite ove tačke, kako bi dobili pravilne pruge. Pažljivo zalepite stranu krep trake preko koje ide boja, kako se boja ne bi razlila ispod trake.

Treći korak: nanošenje boje i skidanje trake

U toku pripreme, naneli ste osnovnu boju. Ona će biti jedna od boja vaših pruga. Sada ste spremni da nanesete i drugu boju pruga. Nakon što ste obojili jednu prugu, skidate krep traku, pre nego što se boja osušila, kako traka ne bi povukla deo osušene boje prilikom skidanja. Iz ovog razloga, koristite najkvalitetnije trake, četke i boje, kako biste izbegli eventualno razlivanje boje.

Nakon ovoga, vaš posao je završen. Sve što je preostalo, jeste da pozovete svoje prijatelje i uživate u njihovom oduševljenju vašim prugastim zidovima.

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0