Zumiraj prava: Predstavljanje mladih autora Zumiraj prava: Predstavljanje mladih autora
Drugi dan “Zumiraj Prava” programa obilježit će projekcija kontroverznog holandskog filma “Sirovije“ autorice Anneloek Sollart. U filmu “Sirovije“ petogodišnji Tom jede samo sirovu hranu.... Zumiraj prava: Predstavljanje mladih autora

Drugi dan “Zumiraj Prava” programa obilježit će projekcija kontroverznog holandskog filma “Sirovije“ autorice Anneloek Sollart.

U filmu “Sirovije“ petogodišnji Tom jede samo sirovu hranu. Tako želi njegova majka jer vjeruje u dijetu od sirove hrane, za koju kaže da je najzdravija, iako kasnije u bolnici Tomu dijagnosticiraju neuhranjenost.

Da li joj treba dozvoliti da i dalje hrani Toma sirovom hranom ili vlasti trebaju reagovati?

Projekcija filma bit će održana u Art kinu Kriterion sa početkom u 20 sati i 15 minuta, u saradnji sa Ambasadom Kraljevine Holandije, a poslije projekcije će publika imati priliku doksati sa Suzan van Steenwijk, snimateljicom filma.

Inače, danas se nastavljaju radionice o (h)aktivizmu i (re)dizajnu i umjetnosti, a dan će obilježiti i dvije radionice “To je naša budućnost“ koje se organizuju u saradnji sa dva prijateljska festivala, Slobodnom zonom iz Beograda i DokuFestom iz Prizrena. U sklopu radionica prikazat će se nekoliko kratkih filmova mladih autora i autorica koji se tiču društveno angažiranih tema, a to su “Kak je doma“(Kaja Šišmanović, Hrvatska, Srbija), “Ispit Zrelosti“ (Smirna Kulenović, Bosna i Hercegovina, Srbija), “Kčerka“ (Rrita Berisha, Kosovo), “Kapllan“ (Kenan Palusha, Kosovo), “Ovaj film žudi za interpretacijom“ (Vernon Shukriu, Kosovo), “Laetitia“ (Laureta Pacarizi, Kosovo), “Seljim“ (Edin Alija, Kosovo).

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0