“Život u kutiji” fotografa Dragog Nedelčevskog “Život u kutiji” fotografa Dragog Nedelčevskog
Švicarski program za kulturu na zapadnom Balkanu i Ambasada Makedonije u BiH organiziraju danas u Sarajevu izložbu crno-bijelih fotografija “Život u kutiji” fotografa Dragog... “Život u kutiji” fotografa Dragog Nedelčevskog

Švicarski program za kulturu na zapadnom Balkanu i Ambasada Makedonije u BiH organiziraju danas u Sarajevu izložbu crno-bijelih fotografija “Život u kutiji” fotografa Dragog Nedelčevskog, saopćila je Galerija “BlackBox”.

Projektom “život u kutiji”, koji predstavlja svojevrsni fotografski esej, Dragi Nedelčevski u znatnoj mjeri odražava trenutno stanje na umjetničkoj i fotografskoj sceni.

“Ovaj projekt je rezultat višemjesečnog posmatranja i jedinstvene vizualizacije jedne neobične sredine – porodičnog ambijenta samog autora. Stoga se ovaj projekt može svrstati u kategoriju porodične fotografije iako nije postojala namjera da se od njega napravi porodični album u kojem bi se našli prizori sa porodičnih skupova i dešavanja. Ovaj projekt je priča o mirnoj rutini egzistencijalnog tkiva jedne porodice, jedna autentična primjena trivijalne ‘dramaturgije’ svakodnevnice i neprekidnog toka malih i trivijalnih stvari koje čine život”, navodi se u saopćenju.

Dragi Nedelčevski rođen je 1958. godine u Tetovu u Makedoniji, gdje i danas živi i radi. Diplomirao je na Pravnom fakultetu u Skoplju 1983. godine, a fotografijom se bavi od 1978. godine i jedan je od osnivača foto-kino kluba “ČKRAP” u Tetovu. Izložba će biti otvorena do 16. aprila i može se pogledati svakim radnim danom od 10.00 do 14.00 i od 15.00 do 18.00 sati, a ulaz je slobodan.

Otvorenje izložbe “Život u kutiji” biće održano danas u galeriji “BlackBox”, u Ulici Vrazova 5, s početkom u 20.00 sati.

Izvor članka: federalna.ba

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0