Život je sada i ovdje Život je sada i ovdje
Otkrit ćemo vam nešto vrlo posebno i ako ćete to slijediti, moći ćete iskoristiti vrlo moćnu stranu sebe – onu koja će vam omogućiti... Život je sada i ovdje

Otkrit ćemo vam nešto vrlo posebno i ako ćete to slijediti, moći ćete iskoristiti vrlo moćnu stranu sebe – onu koja će vam omogućiti da u kratkom vremenu stvorite život kakav želite za sebe.

Svi imamo tu sposobnost, a ne morate izdržati nekoliko tjedana ili mjeseci treninga da biste počeli raditi s ovom nevjerojatnom moći. O čemu govorimo? O moći sadašnjeg trenutka. Svi živimo jedino u sadašnjem trenutku, ali vrlo malo nas koristi moć sadašnjeg trenutka.

Razumijevanje moći sadašnjeg trenutka

Priznajmo si to – jedino što postoji je ono što se događa upravo sada. Prošlost ne postoji – prošla je i ne bi trebala biti ništa više od sjećanja koje blijedi. Budućnost ne postoji – jednostavno se još nije dogodila. I prošlost i budućnost su samo pojmovi koji se sastoje od misli i sjećanja. Jedino što stvarno postoji upravo sada je sadašnji trenutak koji upravo živite i iz tog sadašnjeg trenutka možete izvući ogromnu moć – vrstu moći koja može promijeniti vaš život i omogućiti vam da postignete svoje ciljeve.

Možda ćete reći da vam se ne sviđa sadašnji trenutak – ali to je samo zato što mislite o tome što bi sadašnjost trebala biti.

Kada mislite na prošlost, vjerojatno osjećate razne emocije, a kada razmišljate o budućnosti, vjerojatno brinete. No, priznajmo si to, prošlost više ne postoji. Ne možete zakoračiti natrag u vrijeme i vratiti se u prošlost. Ne postoji način da se vrati natrag u vremenu i da se ponovo ožive ili izmijene prošla iskustva. Prošlost je prošla. Ne postoji više. Isto tako, ne možete zakoračiti u budućnost i vidjeti što se tamo događa – bez obzira što tzv. vidovnjaci i astrolozi kažu – jednostavno nema načina da vidite budućnost ili živite u budućnosti. Nije se dogodila – jednog dana će ta budućnost doći i ako ne obraćate pozornost – ako ste previše usredotočeni na prošlost ili još uvijek brinete o budućnosti – mobli biste je sasvim propustiti.

Jedino što se sada, upravo sada, događa je ovaj sadašnji trenutak. Dok ovo čitate, to je sve što radite. Kada završite, taj trenutak kojeg trenutno doživljavate nikada se više neće ponoviti. Sada se više nikada neće dogoditi! Vaš sadašnji trenutak se više nikada neće ponoviti!

Čak i kada razmišljate o prošlosti – to činite u sadašnjem trenutku. Ne vraćate se natrag u vrijeme i sjećate prošlosti – već to činite u ovom, sadašnjem trenutku. Kada razmišljate o budućnosti to činite u sadašnjem trenutku – ne u budućnosti – to činite sada. Kada razmišljate o prošlosti i budućnosti, trošite dragocjeno vrijeme i energiju koju imate kada ste u sadašnjem trenutku. Jedini razlog zašto su ljudi nesretni je zato što ne žive u sadašnjem trenutku, ne prihvaćaju sadašnjost. Umjesto toga, često misle o tome kakav bi njihov sadašnji trenutak trebao biti i omogućuju svom egu da dominira njima – na taj način otvorena su vrata za nezadovoljstvo.

Nemoguće je imati problem i živjeti u sadašnjem trenutku u isto vrijeme. Kada živite u sadašnjem trenutku, vaša pozornost je u potpunosti usmjerena na ono što se događa upravo u tom trenutku. Ne postoje misli o budućnosti ili prošlosti. Ako ste na poslu – usredotočite se na posao. Ako ste kod kuće – usredotočite se na kuću. Ako ste s prijateljima – usredotočite se na svoje prijatelje. Kada to učinite, vaš podsvijesni um se oslobađa i može slobodno početi raditi na poboljšavanju vašeg života. Kada ste usredotočeni na prošlost ili zabrinuti za budućnost – podsvijesno je izgubljeno i zbunjeno. Ne zna što želite i prisiljeno je kretati se iz sadašnjosti u prošlost i iz sadašnjosti u budućnost, a da mu nije omogućeno vrijeme ili sposobnost za stvaranje situacija koje su vam potrebne da biste poboljšali svoj život u sadašnjem trenutku. Ukratko, nikada ne dozvoljavate svojoj podsvijesti da funkcionira u sadašnjem trenutku – jedinom vremenu u kojem može djelovati.

Mnogi od vas možda traže odgovore, nastoje donijeti odluke ili se samo nadaju da će otkriti strast koju mogu slijediti. A svi ti odgovori dolaze kada živite u sadašnjosti – kada ste usredotočeni na sadašnji trenutak, dobivate svoje odgovore. Ne možete zakoračiti natrag u prošlost ili naprijed u budućnost da biste dobili te odgovore, oni se javljaju samo u sadašnjem trenutku. A ako ste usmjereni na prošlost ili opterećeni budućnošću, tada ćete promašiti odgovor ako se pojavi. Zašto? Zato što niste živjeli u sada – već odlazite tamo gdje želite upravljati svojim sadašnjim trenutkom, ili ste usmjereni na pogreške iz prošlosti, ili ste toliko zaokupljeni budućnosti da zaboravljate živjeti u sadašnjem trenutku.

Netko bi mogao reći: “Trenutno nemam posao, a banka će mi ukinuti minus. Osim toga, upravo me ostavila žena/muž i zaglavio/la sam s troje djece. Moja sadašnjost nije baš ugodna.” Ako vaša sadašnja ili trenutna situacija nije ugodna, tada je uspoređujete s nekom drugom – vjerojatno razmišljate o tome kakva bi sadašnjost trebala biti, umjesto da se bavite onime što se događa sada. U gore navedenom slučaju mogli bismo reći da ako nemate posao, tada je vrijeme da ga potražite – Vjerojatno to i činite, ali nemojte se usredotočiti na činjenicu da nemate posao, nemojte se usredotočiti na to kako su teški izgledi za dobijanje posla, nemojte se usredotočiti na to zašto nemate posao, jednostavno se koncentrirajte na nalažanje posla. Na kraju dana pogledajte gdje ste i usredotočite se na ono što treba sljedeće napraviti. Ako vaša djeca trebaju vašu pozornost upravo sada, posvetite im pozornost. Ako trebate izaći i potražiti posao upravo sada, učinite to. Ne uspoređujte svoju sadašnju situaciju s ničime – prihvatite stanje kakvo je i izvucite najviše što možete iz njega s namjerom da poboljšate svoju sadašnjost sa svakim korakom koji činite. Nemojte ovo pogrešno shvatiti – ne govorimo da prihvate svoju sadašnju situaciju i ne činite ništa kako biste je poboljšali. Već kažemo, nosite se sa svojom sadašnjom situacijom i učinite sve što možete kako biste poboljšali svoj život.

Nakon što započnete s radom na sadašnjem trenutku, s namjerom poboljšanja svog života, počinjete koristiti moć sadašnjosti – ostavljate prošlost u prošlosti, ne koncentrirate se na budućnost i umjesto toga počinjete živjeti u sadašnjem trenutku, čineći sve što možete kako biste sada poboljšali svoj život.

Kada to učinite, šaljete snažnu poruku svom podsvijesnom umu. Kažete svojoj podsvijesti da ste sada i ovdje, spremni primiti se posla kako biste poboljšali svoj život. Tada vaša podsvijest počinje raditi za vas jer vaša podsvijest razumije jedino sadašnji trenutak – vaša podsvijest ne razumije budućnost ili prošlost – vaša podsvijest živi samo u sada – u sadašnjem trenutku.

Ovo je jasno razumljivo, ali izazov je to primijeniti. Iako će mnogi od vas biti u stanju shvatiti i razumijeti koncept življenja u sadašnjem trenutku, te rad s moćima sadašnjeg trenutka – primjena istog je sasvim druga stvar. Da biste to učinili, prvo trebate početi s postupkom koji uključuje pridobivanje vašeg uma da radi drugačije – nešto na što nije naučen, a kroz taj proces počet ćete živjeti u sadašnjem trenutku dok se krećete prema naprijed ka poboljšanju svog život. Počnite živjeti u sadašnjem trenutku.

Sadašnjost može primiti odgovor. Ako želite početi usmjeravati svoju podsvijest i ako želite prestati živjeti u prošlosti, te početi živjeti u sadašnjosti, tada morate preuzeti kontrolu nad svojim svjesnim i podsvijesnim umom. Počnite živjeti u sadašnjem trenutku.

Kako živjeti u sadašnjem trenutku

Razlog zbog kojeg imate problema živjeti u sadašnjosti je zato što vaš um jednostavno nije naviknut to činiti. Vaš um je naviknut prisjećati se prošlosti ili brinuti o budućnosti – ne može živjeti u sadašnjosti zato što ne zna kako. Ali možete naučiti svoj um kako da to učini, a mi ćemo vam iznijeti nekoliko jednostavnih koraka koje možete poduzeti kako biste počeli živjeti u sada.

Prvo pogledajte svoju sadašnju situaciju i upitajte se što nije u redu sa samim trenutkom u kojem se nalazite. Nemojte razmišljati o onome što se dogodilo jučer ili negdje u prošlosti. Nemojte se usredotočiti na ono što bi se moglo dogoditi sutra. Pogledajte baš taj trenutak u kojem se bili 5 minuta od sada – i pogledajte postoji li nešto pogrešno. Ako ste kod kuće – da li nešto nije u redu? Nemojte reći da niste na poslu – to nije sadašnji trenutak, zato što gledate na ono što se ne događa. Usredotočite svoj um na ono što se događa – zatim pogledajte što je pogrešno s tom slikom. Bit je u tome, da ako ne pronađete ništa loše u sadašnjem trenutku – on je to što jest – i kada to jednom prihvatite, možete početi ponovo živjeti.

Suočimo se s time, ne možete isključiti svoj um, ali možete ga navesti da radi drugačije i to je ono što biste trebali početi raditi. Jer ako ne preuzmete kontrolu nad svojim umom, vaš um će kontrolirati vas – a to vam neće pomoći da poboljšate svoj život.

Postavite si sljedeća pitanja:

  • Da li očekujete da se nešto dogodi?
  • Da li čekate da imate više vremena?
  • Da zaradite više novaca?
  • Upoznate pravu osobu?
  • Čekate li pravu priliku?

Čekanje je još jedna igra koju um igra zato što ne želi živjeti u sadašnjem trenutku. Ako je vaš odgovor, Da, na bilo koje od gore navedenih pitanja, tada ne živite u sadašnjem trenutku – usredotočujete se na bilo što, samo ne na sadašnji trenutak. Ne možete se usredotočiti na sadašnji trenutak ili živjeti u sadašnjosti 24 sata dnevno. Ali započnite to činiti nekoliko minuta dnevno, a zatim nastavite produžavati tu vježbu svaki dan. Tako pratite svoj napredak. Pogledajte kako se osjećate kada se usredotočite samo na ono što se događa upravo sada. Kad ćete to stalno raditi, vidjet ćete da počinjete uživati u tom procesu.

Evo prijedloga. Sljedeći put kad se vozite ili hodate, obratite pažnju samo na ono što se događa oko vas. Slušajte zvukove, promatrajte ljude. Nemojte razmišljati o tome što morate obaviti ili što se dogodilo jučer ili što bi se moglo dogoditi sutra, ili što bi se moglo dogoditi u idućih pet minuta. Usredotočite svoju pozornost samo na ono što se događa upravo sada. Tako ćete navesti svoj um da počne živjeti u sadašnjem trenutku i prije nego što možete zamisliti, moći ćete usredotočiti svoj um i koristiti moć sadašnjeg trenutka.

Zabavite se!

Završni korak u ovom procesu je da se počnete zabavljati. Počnite uživati u životu. Počnite činiti ono u čemu uživate. Ponašajte se poput 6-godišnjaka – ne pokušavajte biti odrasla osoba cijelo vrijeme. Zaboravite svoje brige i jednostavno činite nešto sasvim drugačije – i zabavljajte se. Kada to počnete činiti, vidjet ćete da stvari dolaze na svoje mjesto. Ako vas jako privlači sport, počnite se baviti sportom kojeg volite. Ako volite kuhati – napravite obrok ili dva tijekom nekoliko idućih dana. Činite ono u čemu uživate i počet ćete privlačiti pozitivnije situacije u svoj život.

Ako zaista želite početi uživati u svom životu, tada otpustite prošlost i prestanite brinuti o budućnosti. Preuzmite kontrolu nad svojim mislima, usmjerite svoj um na ono što se događa upravo sada. Uzmite život natrag u svoje ruke i počnite biti osoba kakva želite biti.

Izvor: http://sadaovdje.com/

anes.h

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0