Zimski salon knjige: Monografija “Put u Brazil” Zimski salon knjige: Monografija “Put u Brazil”
Na Zimskom salonu knjige u sarajevskom Collegium artisticumu, građani mogu da kupe fotomonografiju nogometne reprezentacije BiH “Put u Brazil”, autora Marija Iličića. Monografija je... Zimski salon knjige: Monografija “Put u Brazil”

Na Zimskom salonu knjige u sarajevskom Collegium artisticumu, građani mogu da kupe fotomonografiju nogometne reprezentacije BiH “Put u Brazil”, autora Marija Iličića.

Monografija je svečano promovisana prošle sedmice u Sarajevu.

Knjiga s nikada viđenim fotografijama bh. reprezentativaca koje je fotoreporter Iličić pratio više od decenije, štampana je u ekskluzivnom izdanju s tvrdim šivenim uvezom formata 235×310, srebrotiskom na naslovnoj stranici, na 264 stranice ilustracija.

Foto-monografija “Put u Brazil” je savršen novogodišnji poklon, a moguće je izvršiti rezervaciju narudžbom na web stranici www.putubrazil.com

Promotivna cijena monografije do 1. januara 2014. godine, iznosi 70 KM .

Dio sredstava od prodaje knjige, biće izdvojen za finaniranje mjesečnih treninga za talentovanu djecu koja su u stanju socijalne potrebe, te čiji roditelji nisu u stanju da im priušte bavljenje nogometom.

U monografiji su zastupljene ekskluzivne fotografije nogometaša reprezentacije Bosne i Hercegovine u toku priprema za utakmice, tokom samih utakmica, u opuštenim privatnim trenucima, kao i fotografije nogometaša u gradovima svojih matičnih klubova.

Prva utakmica koja je zabilježena u foto- monografiji je na stadionu Marakana u Beogradu 2002. godine.

Fotografije se dalje redaju prate i različite generacije domaćih reprezentativaca, koji su se u proteklim godinama smjenjivali, odlazili i dolazili, sve do puta ka stadionu Maracana u Brazilu.

U knjizi se prati nastajanje jedne generacije nogometaša koji su izrasli u heroje nacije.

Monografija je prilagođena domaćoj i stranoj javnosti, zbog čega je štampana dvojezično (b/h/s i engleski jezik), saopćeno je iz Udruženja za razvoj društva “Kap”.

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0