Ziher.ba: Novi pogled na Sarajevo Ziher.ba: Novi pogled na Sarajevo
Građani Sarajeva od danas su bogatiji za informativni servis koji obuhvata sve poslovne subjekte, kulturno-historijske objekte i druge javne institucije u Sarajevu. Njegovo ime... Ziher.ba: Novi pogled na Sarajevo

Građani Sarajeva od danas su bogatiji za informativni servis koji obuhvata sve poslovne subjekte, kulturno-historijske objekte i druge javne institucije u Sarajevu. Njegovo ime je lako pamtljivo, Ziher.ba.

 U razvoj projekta Ziher, kreativni tim Agencije DWA i Centra kreativnih inicijativa mladih – Symbiosis je utrošio dvije godine istraživanja i razvoja, kako bi na jednom mjestu ponudili najkompletniju interaktivnu mapu Sarajeva, sa unešenih preko 5000 poslovnih subjekata, kulturno-historijskih objekata i javnih institucija, vektorski trasiranim gradskim ulicama, te velikim brojem djelatnosti u poslovnom katalogu.

Snalaženje na Ziher-u je iznimno jednostavno, te grupisano po nazivu subjekta, adresi, ključnim pojmovima ili djelatnostima. Po potvrdi pretrage na interaktivnoj mapi se automatski locira traženi objekat, označen tzv. pin-om sa svim relevantnim informacijama.

Ziher.ba nastoji biti najkompletniji informativni servis, pomoći pri pronalaženju proizvoda, usluga, poslovnih i javnih objekata, te poslovna berza i kanal komunikacije privrednih subjekata, kao podsticaj privrednim aktivnostima lokalne zajednice.

Ovaj informativni servis sa kompleksnom i cjelovitom bazom privrednih i javnih subjekata, besplatno dostupan svim građanima, domaćim i stranim turistima te široj društvenoj zajednici, je inovativan način da se privredni subjekti u Sarajevu prezentuju na interaktivnoj mapi Grada, te ostvare direktnu komunikaciju sa hiljadama posjetitelja, postojećih i novih kupaca

Trenutno, Servis je dostupan na web platformi, te je u narednom period planiran razvoj mobilnih Android i IOS aplikacija i dodatnih usluga koje će olakšati korištenje svim njegovim korisnicima i na najbolji način prezentovati privredne, kulturne i historijske vrijednosti Sarajeva.

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0