Zenica: Zavšen najmoderniji trening centar na Balkanu Zenica: Zavšen najmoderniji trening centar na Balkanu
Trening centar Nogometnog / Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine u Zenici je izgrađen, te je tako postao jedan od najmodernijih sportskih kompleksa Balkana, ali... Zenica: Zavšen najmoderniji trening centar na Balkanu

Trening centar Nogometnog / Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine u Zenici je izgrađen, te je tako postao jedan od najmodernijih sportskih kompleksa Balkana, ali i jugoistočne Evrope.

Trening centar Nogometnog / Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine (N/FS BiH) u Zenici izgrađen je, te je tako postao jedan od najmodernijih sportskih kompleksa Balkana, ali i jugoistočne Evrope, javio je novinar agencije Anadolija (AA).

“Ostali su još neki sitni radovi koji su u toku, ali možemo konstatirati da je ogroman posao završen. Sve u svemu Centar je u lijepom ruhu i u potpunosti će biti spreman za otvaranje 2. septembra, kada će povodom velikog dana za bh. fudbal u našu zemlju doći i Michel Platini, predsjednik UEFA”, istakao je za agenciju Anadolija Nihad Hodžić, uz Velida Imamovića projekt menadžer izgradnje Trening centra N/FS BiH u Zenici.

cimg1732f

Trening centar u Zenici isključivo će koristiti fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, a u društvu Michel Platinija 2. septembra svečanu vrpcu trebao bi presjeći i Elmedin Begić, predsjednik N/FS BiH.

Kako su kazali u N/FS BiH za agenciju Anadolija, fudbalska reprezentacije u Trening centru N/FS BiH neće se pripremati za kvalifikacioni susret za plasman na Svjetsko prvenstvo “Brazil 2014” koji će odigrati 6. septembra sa Slovačkom u Zenici. Vjerovatno, izabranici selektora Safeta Sušića u svojoj novoj modernoj bazi po prvi put mogli bi se okupiti pred kvalifikacijski meč sa Lihtenštajnom u oktobru.

cimg1733

Izgradnja Trening centra N/FS BiH u Zenici zvanično počela je 19. marta 2011. godine. Sredstva za gradnju kompleksa donirali su najvećim dijelom UEFA, koja je uložila oko 4 miliona eura, te FIFA sa 600.000 američkih dolara

Tekst u cjelosti prenesen sa: scsport.ba portala

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0