Jutro uz pozitivne misli Jutro uz pozitivne misli
Važno je shvatiti da čak i kad ima previše toga za obaviti, a premalo vremena, ili previše računa, a premalo novaca, svejedno možemo živjeti... Jutro uz pozitivne misli

Važno je shvatiti da čak i kad ima previše toga za obaviti, a premalo vremena, ili previše računa, a premalo novaca, svejedno možemo živjeti dobar život. Kako? Možemo prihvatiti jednostavnost kao željeni cilj umjesto komplikacija koje ne možemo kontrolirati. Možemo biti kreativni te stvoriti nove okolnosti i nove mogućnosti. A iznad svega, možemo cijeniti trenutke koje nam donosi svaki dan.

Dodajte “ja mogu” u svoj jutarnji vokabular – cijeli dan pokušavamo pretvoriti “ja ne mogu” u “pokušat ću”, te se nadamo najboljem. Moguće da sve što trebamo jest samo misao “ja mogu”. Misli poput “Ja mogu uživati, mogu se smijati, mogu biti ono što želim.” Započnite dan s takvim mislima.

Smijte se – smijeh dovodi kisik u krvni sustav, potiče lučenje endorfina, te može promijeniti kemiju mozga na bolje. Smijeh je utjeha, lijek, a smanjuje i napetost. Možda najbitnije, kultiviran smisao za humor je najbolji način pronalaska balansa u životu.

Pronađite sreću u malim stvarima – prečesto se nalazimo u situaciji da nemamo dovoljno stvari koje želimo poput novca, vremena, ili sreće, a imamo dovoljno onih koje ne želimo poput stresa, straha i napetosti. Stanite tome na kraj. Kolač koji jedemo u malim komadićima i dalje je kolač, baš kao što je sreća koja dođe na trenutak i dalje sreća. Svaki put kada otpišete trenutak zadovoljstva samo zato što dođe i ode, lišavate se iskustava koja vas mogu osvježiti i uzdići.

Nađite hrabrosti da postanete optimist – pesimizam može biti vaša dnevna navika, no optimizam mora biti način života. Ovakav stav zahtjeva više rada i hrabrosti, no pomaže vam da nađete nove putove u svojem životu. Započnite dan optimističnim očekivanjima i vašim akcijama polučit ćete pozitivne reakcije.

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0