Zaobiđi ljubomoru, zavist i druge negativne osjećaje! Zaobiđi ljubomoru, zavist i druge negativne osjećaje!
Susie Michelle Cortright, autorica nekoliko knjiga namijenjenih ženama i pokretačica sitea Momscape.com, nudi pet pet zgodnih savjeta kako ljubomoru, zavist i druge negativne osjećaje... Zaobiđi ljubomoru, zavist i druge negativne osjećaje!

Susie Michelle Cortright, autorica nekoliko knjiga namijenjenih ženama i pokretačica sitea Momscape.com, nudi pet pet zgodnih savjeta kako ljubomoru, zavist i druge negativne osjećaje malo po malo zamjenjivati pozitivnijim.

1) Birajte prijatelje pažljivo

Nastojite li biti duhovno jaki, energični, pozitivni, podržavati i osnaživati druge – tražite te osobine u drugima. Pomozite prijateljima da razviju više pozitivnih osobina vlastitim primjerom. Potražite one koji će vam pomoći da i sami postanete bolji.

2) Pomozite prijateljima u njegovanju zahvalnosti

Prije no što kažete bilo što o situaciji u kojoj vam se našao netko blizak, sjetite se da je svačija situacija jedinstvena. Znalo mi se to događati s mojim prijateljima – bili bi savršeno sretni sve dok im netko ne bi rekao da se prema njima ne ponašaju lijepo. Odjednom bi se uzrujali.

Ne uznemiravajte ih ako baš ne morate i nemojte dozvoliti da vas uznemiravaju. Dan za danom, sat za satom, neka vam cilj bude prestanak žalopojke nad životom kojeg živite. Dogovorite se s prijateljima da takve razgovore srežete u korjenu.

3) Podarite djecu darom zahvalnosti

Pomozite im da budu zadovoljni s jednostavnim stvarima i usput im hranite unutarnju moć i sposobnost da postignu što god im padne na pamet – tako što ćete i sami živjeti na taj način.

4) Recite “Hvala”

Koga cijenite i poštujete? Recite im da vam je drago što su tu, bila to vaša mama, klinci, prijatelji, suprug, teta u vrtiću koja brine o vašj djeci ili netko tko se posebno potrudio da vas usluži. Zahvala od srca znači puno. Naviknite se tako zahvaljivati i s vremenom ćete shvatiti koliko toga drugi ljudi rade za vas. Idite i korak dalje – napišite par redaka u znak zahvalnosti za nešto što ste primili. Ne mora nužno biti poklon.

Možete probati i ovo: ako imate klince, odvojite 15 minuta i napišite im pisamce, u kojem ćete im reći koliko ih volite, zašto ste zahvalni na njima, kako su vam obogatili život. Pismo im možete predati odmah ili pričekati da porastu.

5) Mislite na male stvari

Osvijestite sve aspekte vašeg privatnog, profesionalnog i obiteljskog života za koje ste zahvalni da ih imate. Odvojite par minuta i divite se ljepotama prirode. Prošetajte i primijetite samo lijepe stvari – nebo puno zvijezda, udaljeni planinski vrh, zelenilo parka ili šume…

Zahvalite se za ljepotu koja nas okružuje. Fokusirajte se na pojedinosti koje dan čine posebnim. Primjerice, bezubi osmjeh vašeg djeteta. Toplina doma. Slastan ručak i čavrljanje sa članovima obitelji. Neka vam je u središtu pozornosti ono što imate, ne ono što nemate, kao i svi načini na koje jedni drugima možemo pomoći da osjetimo više zahvalnosti za dar života.

mediapositiva

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0