Zahvali se svima koji su ti uljepšali ovih 365 dana i poželi ih opet Zahvali se svima koji su ti uljepšali ovih 365 dana i poželi ih opet
Evo ga, na kraju smo još jedne godine. Da na kraju, a ono što je lijepo je to da poslije svakog kraja dođe novi... Zahvali se svima koji su ti uljepšali ovih 365 dana i poželi ih opet

Evo ga, na kraju smo još jedne godine. Da na kraju, a ono što je lijepo je to da poslije svakog kraja dođe novi početak. Početak nečega novog. Nove avanture zvane život i sudbina.Ono što se ja uvijek zapitam na kraju svake godine, ustvaru, imam tu naviku da na kraju svakoga dana premotam film i vidim šta sam to lijepo uradila danas. Tako i na kraju godine, prethodnu pamtim uvijek po nečemu lijepom.

Mislim, život je život, on je uvijek pun izazova. Svako u ovih 365 dana doživi uspone i padove…ali kad sve oduzmete, saberete, toliko toga ste lijepog prošli.Ja vam predlažem da sjednete, i razmislite…vidite imali ste zdravlja koje je najvažnije, kažu kada si zdrav, sve možeš. Što je tačno. Imali ste ljubavi, od voljene osobe, roditelja, prijatelja, porodice…to je puno, puno ljubavi i pažnje. Čovjek jedino funkcioniše kada to ima, zdravlje, ljubav i onda dolazi ta istinska sreća koja se posmatra kroz ove tako male, a tako velike stvari.

Sjetiš se kako si svojoj voljenoj osobi mamio osmijeh na lice, kako si bi tu, uz nju, uvijek kada si trebao. Pokazao svoju ljubav i osjećanja. KAko si roditeljima, porodici i prijateljima mamio osmijeh, pomagao im, uvijek. Vidiš to je sreća. Znaš sjetiš se kako si i sebi pružio neki užitak, iznenadio se nekim lijep poklonom, putovanjem…ali opet svoj srce si obogatio tim svojim malim gestovima.

Vjerovali ili ne, ali dok ste o ovome razmišljali osjećali ste tu ispunjenost i sreću. To je tako, kada nekoga učiniš sretnim, ti si još više sretan. Naše srce se hrani srećom. A ona u malim stvarima. Kadkad, jednostavno ni ne shvatimo koliko smo sretni, koliko toga ustavri imamo. Kako je naš život lijep. Zar nije!? Usudi se to reći!?

Tvoj život je lijep, lijep i ispunjen na svoj način. Zato, budi zahvalan na svemu što imaš.Znaš, neko negdje, na drugom kraju svijeta nema ni toliko. Zahvali se sutra svima koji su ti uljepšali ovih 365 dana, i u onih čarobnih 00:00 poželi ih opet, da budu dio tvoga života. Naravno, poslije zdravlja.

 

Sretna Vam Nova godina.

 

 

by Adnana

Nanny

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *