Za ljubav nema smrti: Nakon 28 godina: “Mary, you really are a great person…” Za ljubav nema smrti: Nakon 28 godina: “Mary, you really are a great person…”
Itekako su se iznenadili zaljubljenici u jedrenje uz pomoć zmaja, sve popularnijem “kiteu”, kad su akciju čišćenja omiljene im plaže okončali pronalaskom ljubavne poruke.... Za ljubav nema smrti: Nakon 28 godina: “Mary, you really are a great person…”

Itekako su se iznenadili zaljubljenici u jedrenje uz pomoć zmaja, sve popularnijem “kiteu”, kad su akciju čišćenja omiljene im plaže okončali pronalaskom ljubavne poruke. Poruka koja je nađena u sada uništenoj boci datirana je daleke 1985. godine u Novoj Scotiji, u miljama nam udaljenoj Kanadi.

Događaj se zbio na ušću Neretve, gdje uvijek uoči sezone surfanja članovi Kite kluba “Split”, predvođeni predsjednikom Stankom Musom, i Kite kluba “Komin”, s čelnikom im Morisom Šumanom, krenu u akciju čišćenja. Među otpadom koji je prekrio to pjeskovito ušće mlada članica kluba Matea Medak-Rezić pronašla je još jednu u nizu puknutih boca.

− Pokupila sam je kao i ostale boce, da bih tek onda shvatila da je u njoj pismo. Odmotala sam mokar papir koji na kojemu je ispisano sljedeće:

“Mary, you really are a great person. I hope we can keep in correspondence. I said I would write. Your friend always, Jonathon. Nova Scotia ‘85.” – rekla nam je 23-godišnja kiterica Matea iz mjesta Desne.

Iz svega se da iščitati da je prije 28 godina Jonathon omiljenoj mu Mary dao kompliment da je super osoba te da se nada njihovu dopisivanju, s potpisom – tvoj prijatelj zauvijek.

Nova Scotia je Nova Škotska, kanadska provincija na Atlantskom oceanu, a čini je jedan poluotok i jedan otok.

Tako je boci s porukom trebalo punih 28 godina da valovima, tjerana vjetrom i morskim strujama, stigne do ušća Neretve…

Izvor: Slobodna Dalmacija/Pozitivne.info

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0