Vrijeme je za uređenje balkona Vrijeme je za uređenje balkona
Terase ili balkoni nekima predstavljaju omiljen dio doma. Mnogi prilikom kupovine stana ili kuće dodatnu pažnju pridaju prostorima koji su na otvorenom. Često se... Vrijeme je za uređenje balkona

Terase ili balkoni nekima predstavljaju omiljen dio doma. Mnogi prilikom kupovine stana ili kuće dodatnu pažnju pridaju prostorima koji su na otvorenom.

Često se pronađe idealan stan ili kuća po mjeri, ali vas ne zadovolji veličina ili oblik terase ili balkona. U slučajevima kada imate premalen balkon, treba voditi računa o nabavci praktičnog namještaja koji će se lako pomicati i održavati.

Kod malenih balkona i terasa preporučujemo da se odlučite za stoliće i stolove koji su rasklopivi. Na taj ćete način preko zime lako moći ukloniti namještaj sa balkona, ili ga smjestiti u neki kutak gdje vam neće smetati. Izaberite malene stolice koje nemaju naslona, ovalnih ili okruglih oblika i sa mogućnošću da se jedna stavi na drugu.

Prilikom kupovine namještaja za balkon ili terasu, obratite pažnju na činjenicu je li namještaj vodonepropusan. Nikome nije u interesu da svaki put kada padne kiša unosi sav namještaj u kuću. Osim konkretnih komada namještaja, savjetujemo vas da u trgovinama pronađete neki multifunkcionalan komad koji će služiti za skladištenje stvari, ali i za sjediti (škrinje).

Ukoliko ste ljubitelj cvijeća, na balkonsku ogradu, ili ogradu od terase posadite lončanice ili neko od visećeg bilja. Danas postoje razni oblici tegli i vaza koje se mogu kupiti u bolje opremljenim trgovinama. Ako vam je prostor okrenut tako da sunce grije cijeli dan, moraćete kupiti suncobran i postolje za njega. Ni cvijeće ne bi smjelo biti izloženo cjelodnevnom udaru sunca jer će se posušiti. U slučajevima kada imate veliku terasu, predlažemo da na pročelje kuće ugradite sklopivu tendu.

oslobodjenje.ba

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0