Vrelo najljepše ljudske vrste Vrelo najljepše ljudske vrste
Mnogo smo puta pomislili kako Bosna i Hercegovina krije nevjerovatne prirodne i kulturno historijske potencijale, ali da li smo se ikada odlučili bolje upoznati... Vrelo najljepše ljudske vrste

Mnogo smo puta pomislili kako Bosna i Hercegovina krije nevjerovatne prirodne i kulturno historijske potencijale, ali da li smo se ikada odlučili bolje upoznati svoju zemlju?

Da li smo ikada vidjeli smaragdno zeleno platno sto se kači o sedrene barijere Trebižata, dok se spušta niz 30 metara visok vodopad Kravice? Jesmo li se ikada umili bistrom proljetnom ledenom vodom Štirinskog jezara Zelengore, vodom koja od, suncem otopljenog snijega, se spusti u jezero, i tako napravi oazu koja se krije tu već hiljadama godina? Hoćemo li upoznati našu domovinu ? Hoćemo li Neretvnom, koz Glavatičevo da plovimo, pa da u Konjicu kahvu popijemo? Hoćemo li ući u tajnovite tunele Visokog, i tako preuzet pečat bosanstva što nam nepoznat predak sakri? Pa zar, da Bobovac, grad nam kralja Kulina, ne počastimo dolaskom i tako se sjetimo dobrih dana, dobrih da će teško kada boljih biti. Zar ne otići u Travnik pa čuti kako Mehmed Fatih , kročivši u taj grad, reče da Bosna je “vrelo najljepše ljudske vrste?

Pa ako tako i jeste, onda nema veze što neko dole zamuti niz rijeku, vrelo ostaje vrelo, uvijek bistro.

Za portal Pozitivne.info,
priredio: dipl. turizmolog Edim Mostarlic
Pozitivne.info

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0