Vitkovići: Bekto Precisa otvara 60 radnih mjesta Vitkovići: Bekto Precisa otvara 60 radnih mjesta
S ciljem proširenja svojih proizvodnih kapaciteta privredno društvo „Bekto Precisa“ uputilo je Vladi ponudu za preuzimanje nekretnina na lokalitetu Industrijske zone Vitkovići, gdje ova... Vitkovići: Bekto Precisa otvara 60 radnih mjesta

S ciljem proširenja svojih proizvodnih kapaciteta privredno društvo „Bekto Precisa“ uputilo je Vladi ponudu za preuzimanje nekretnina na lokalitetu Industrijske zone Vitkovići, gdje ova kompanija, uz investiciju od 1 250 000 KM, namjerava otvoriti 60 novih radnih mjesta. „Bekto Precisa“ jedan je od pokretača ekonomskog razvoja BPK Goražde i trenutno upošljava 357 radnika.

– Jedna od najznačajnijih stvari iz ovog sporazuma je da je prosječna plata u industriji BPK 630 KM, a da će u „Bekto Precisi“ radnici imati prosječna primanja od 1400 KM. Ova kompanija u Vitkovićima planira izgradnju najsavremenije alatnice gdje će visokostručna radna snaga proizvoditi dijelove za automobilsku i druge grane industrije – kazao nam je ministar privrede BPK Demir Imamović.

U Industrijskoj zoni Vitkovići kompanija „Prevent“ je zaposlila oko 1.100 radnika, u toku je izgradnja pogona firme „Emka Bosnia“, a interes za ulaganje, uz „Bekto Precisu“, izrazilo je još nekoliko manjih preduzeća.

Izvor: indikator.ba

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *