Vitamin C : Osim za zdravlje odličan je za ljepotu kože Vitamin C : Osim za zdravlje odličan je za ljepotu kože
Osim za zdravlje, vitamin C odličan je za ljepotu kože. Da bi vam koža blistala i izgledala mladoliko, ovaj vrijedni vitamin treba obavezno da... Vitamin C : Osim za zdravlje odličan je za ljepotu kože

Osim za zdravlje, vitamin C odličan je za ljepotu kože. Da bi vam koža blistala i izgledala mladoliko, ovaj vrijedni vitamin treba obavezno da uključite u svoju rutinu njege.

Vitamin C jedan je od najčešćih sastojaka proizvoda za njegu. Budući da višestruko pozitivno utiče na zdravlje i ljepotu kože, ne čudi što mnogi stručnjaci preporučuju da postane neizostavan dio vaše rutine njege.

Osim što djeluju poput anioksidansa, preparati za njegu koji sadrže vitamin C štite kožu od vremenskih uticaja, posvjetljuju tamne mrlje na koži, pomažu ublažiti crvenilo, te su idealni da njegu masne i kože sklone aknama i prištićima.

Vitamin C odličan je i u maskama. Jednom sedmično kožu nahranite maskom čiji je glavni sastojak sok od limuna ili narandže. Kada je riječ o njezi preparatima koji sadrže vitamin C, imajte na umu da ovaj vrijedni vitamin ipak ne odgovara svima, pa ga stoga najprije testirajte na manjem dijelu lica.

Izvor: ljepota.ba

Nanny

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *