Video: Veličanstvena flamenko predstava u BKC-u 14. marta Video: Veličanstvena flamenko predstava u BKC-u 14. marta
U okviru Festivala “Sarajevska zima” Sarajlije će imati prilku uživati u do sada neviđenoj spektakularnoj flamenko predstavi “Café Cantante”, koju će 14. marta, sa... Video: Veličanstvena flamenko predstava u BKC-u 14. marta

U okviru Festivala “Sarajevska zima” Sarajlije će imati prilku uživati u do sada neviđenoj spektakularnoj flamenko predstavi “Café Cantante”, koju će 14. marta, sa početkom u 20:00 sati, u BKC-u izvesti svijetski plesači flamenko scene Pedro Fernandez i La Sali.

Fantastični umjetnici odlučili su Sarajevo posjetiti na incijativu Daniele Knežević, renomirne baletne umjetnice Narodnog pozorišta Sarajevo koja je imala prilku sa njima sarađivati na prvom Festivalu flamenka u regiji 2012. u Zagrebu.

Vidjevši njihovu predstavu u punoj dovrani Lisinskog, odlučila je i svom gradu pokloniti taj istinski ugođaj za dušu i srce. Njihov dolazak podržali su organizatori Festivala “Sarajevska zima”, Ibrahim Spahić i Ambasada Kraljevine Španije.

Osim predstave Sarajlije će imati prilku sudjelovati u plesnoj radionici u trajanju od dva dana, 14 i 15 marta u sali BKC-a, a radionicu će voditi Pedro Fernandez.

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *