Video: Tinejdžer sa Downowim sindromom saznao da je primljen na fakultet Video: Tinejdžer sa Downowim sindromom saznao da je primljen na fakultet
Sreća je sasvim individualna stvar. Na različite vijesti reagujemo različito, ali u današnje vrijeme prava je rijetkost naići na iskreno srećnu reakciju. A to... Video: Tinejdžer sa Downowim sindromom saznao da je primljen na fakultet

Sreća je sasvim individualna stvar. Na različite vijesti reagujemo različito, ali u današnje vrijeme prava je rijetkost naići na iskreno srećnu reakciju.

A to nam je upravo omogućio Rion Holcombe, 20-godišnjak sa Downowim sindromom, koji je prije dvije nedjelje dobio pismeno obavještenje da je primljen u poseban program univerziteta Clemson, prenosi index.hr.

Program je nazvan “Life” i osmišljen je za studente sa “intelektualnim poteškoćama koji žele da dožive iskustvo visokog obrazovanja na koledžu”.

Rionova majka Suzan snimila ga je u trenutku dok otvara pismo, a njegova reakcija u vrlo kratkom roku nakon objavljivanja obišla je svijet.

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *