VIDEO: Pogledajte nevjerovatni spust niz 3000 stopa visoku stijenu “El Capitan” VIDEO: Pogledajte nevjerovatni spust niz 3000 stopa visoku stijenu “El Capitan”
Tim avanturista spustio se niz 914 metara visoku liticu, što je poduhvat koji se može mjeriti sa osvajanjem Mont Everesta. Grupa se odvažila na... VIDEO: Pogledajte nevjerovatni spust niz 3000 stopa visoku stijenu “El Capitan”

Tim avanturista spustio se niz 914 metara visoku liticu, što je poduhvat koji se može mjeriti sa osvajanjem Mont Everesta.

Grupa se odvažila na spust niz El Kapitan granitnu stijenu u Josemit nacionalnom parku u SAD.

Iskusni penjač Ejmi Hinkl je sa timom uspjela i da istovremeno obori svjetski rekord spusta s užetom.

“Kao što ni svi planinari nisu osvojili Everest, tako ni svi penjači ne mogu da savladaju tehniku jednog konopca niti mogu da se spuste niz El Kapitan. Štaviše, mnogo manje ljudi je ‘osvojilo’ El Kapitan, nego što se godišnje popne na Everest”, kaže Hinkl.

Izvor: B92

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *