Video: Nevjerovatna veza lavice i momaka koji su je spasili sigurne smrti Video: Nevjerovatna veza lavice i momaka koji su je spasili sigurne smrti
Valentin Gruner i Mikel Legart pronašli su mladunče lava koje je njegov čopor odbacio i odlučili da se umješaju i ne prepuste lavče sigurnoj... Video: Nevjerovatna veza lavice i momaka koji su je spasili sigurne smrti

Valentin Gruner i Mikel Legart pronašli su mladunče lava koje je njegov čopor odbacio i odlučili da se umješaju i ne prepuste lavče sigurnoj smrti. Lavica Sirga sada teži preko 60 kilograma i razvila je posebnu vezu sa svojim spasiteljima, a najviše voli zagrljaje.

Sirga se prema Mikelu i Valentinu ponaša kao da su njen čopor, a nakon što su joj pomogli da nauči kako da lovi, sada to odlično obavlja sasvim sama.

“Čopor je imao tri mladunčeta, ali su dva ubijena, a Sirga je ostavljena. To se desilo na teritoriji rezervata i nismo mogli da samo stojimo i gledamo kako umire. Nismo želeli da Sirga postane kao drugi lavovi koji žive u zatočeništvu, hranjeni od strane čuvara I turista”, rekao je Valentin.

“Ona sama lovi antilope i dopušta nam da budemo blizu nje kada se hrani što je prosto nevjerovatno. Sirga je najbliža sa mnom i Valentinom, drugi ljudi je ne interesuju toliko što je i dobro. Želimo da je vratimo jednog dana u divljinu kao divlju životinju, ne naviknutu na ljudsko prisustvo”, priča Mikel.

Mikel i Gruner su u Bocvani osnaovali “Rezervat Modisa” gde se bore da očuvaju i uvećaju populaciju lavova koja je zbog širenja obradivih površina sve više ugrožena.

“Rezervat Modisa” radi na tome da se nađe rješenje povoljno za farmere isto kao i za lavove. Dva prijatelja se nadaju da će ubjediti vladu Bocvane da dozvoli preseljenje lavova daleko od farmera, u zaštićenu oblast gdje ima dovoljno lovine da prehrani čopore.

Izvor: Mondo/Magazin.ba

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0