VIDEO: Lične podatke dijelite samo kada morate i sa bliskim osobama VIDEO: Lične podatke dijelite samo kada morate i sa bliskim osobama
Belgijska banka je ovom reklamom željela upozoriti na posljedice davanja podataka preko interneta. U njemu je poprilično običnog Belgijanca uspio prevariti djelatnik banke Febelfin.... VIDEO: Lične podatke dijelite samo kada morate i sa bliskim osobama

Belgijska banka je ovom reklamom željela upozoriti na posljedice davanja podataka preko interneta. U njemu je poprilično običnog Belgijanca uspio prevariti djelatnik banke Febelfin. Djelatnik banke je zorno pokazao kako sa jednim dobro sročenim lažnim e-mailom i telefonskim razgovorom može “očistiti” bankovni račun Toma Degrootea, piše Mashable.

Reklama je napravljena za SafeInterenetBanking.be, gdje korisnici mogu naučiti kako zaštititi svoj identitet na internetu.

Izvor: Oslobodjenje.ba

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.