VIDEO: Lične podatke dijelite samo kada morate i sa bliskim osobama VIDEO: Lične podatke dijelite samo kada morate i sa bliskim osobama
Belgijska banka je ovom reklamom željela upozoriti na posljedice davanja podataka preko interneta. U njemu je poprilično običnog Belgijanca uspio prevariti djelatnik banke Febelfin.... VIDEO: Lične podatke dijelite samo kada morate i sa bliskim osobama

Belgijska banka je ovom reklamom željela upozoriti na posljedice davanja podataka preko interneta. U njemu je poprilično običnog Belgijanca uspio prevariti djelatnik banke Febelfin. Djelatnik banke je zorno pokazao kako sa jednim dobro sročenim lažnim e-mailom i telefonskim razgovorom može “očistiti” bankovni račun Toma Degrootea, piše Mashable.

Reklama je napravljena za SafeInterenetBanking.be, gdje korisnici mogu naučiti kako zaštititi svoj identitet na internetu.

Izvor: Oslobodjenje.ba

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0