Vesele boje: Stare stolice u novom ruhu Vesele boje: Stare stolice u novom ruhu
Predmeti kao predmeti, s godina postanu trosni, ishabani. Vrijeme je da stare uspomene i omiljene predmete preobrazimo u novo ruho. Mi smo izabrali stare... Vesele boje: Stare stolice u novom ruhu

Predmeti kao predmeti, s godina postanu trosni, ishabani. Vrijeme je da stare uspomene i omiljene predmete preobrazimo u novo ruho. Mi smo izabrali stare stolice. Dodatak boja, osvježit će vaš omiljenu stolicu i unjeti svježinu u vaš dom. Pa poigrajmo se sa bojama.

Potrebno je prvo skinuti stari sloj boje ili laka sa stolice. Šmirglanje prije farbanja je neobhodno kako bih se nova boja mogla “uhvatiti” za drvo. Budite pažljivi kako ne biste oštetili površinu.

Vlažnom krpom prebrišite išmirglane površine, ali nemojte koristiti papir jer se lako cjepa.  Zatim je potrebno nanijeti osnovnu boju ( prajmer). Za nanošenje osnovnog, zaštitnog sloja koristite mali sunđerasti valjak. Za teže dostupne dijelove koristite četku. Ostavite da se osuši prema uputstvima sa konzerve. Kada se prajmer osušio, išmirglajte površine finijim brusnim papirom 220 – 240  i očistite ih krpom. Zatim ide farbanje. Malim valjkom nanesite tri tanka sloja polusjajne boje. Sačekajte prema uputstvu između svakog farbanja da se sloj osuši. Važno je da prije sledećeg farbanja ošmirglate površinu ukoliko ima viška boje ili ostataka drveta i očistite svaki put čistom krpom. Veoma je bitno da krpa bude čista i da se ukloni svaka trunka prije nego što se nanese završni sloj koji je providan. Prije stavljanja završnog sloja vrijeme je za oslikavanje. Dodavanje boja. Danas je to puno lakše. Uz pomoć šablona možete oslikati cvijet, neke omiljene dječije likove ili ipak slobodnom rukom pokazati svoju maštu.

Kada se osuši, vrijeme za nanošenje završnog sloja. Novim valjkom nanesite tanak zaštitni premaz u sjaju na bazi vode. Premaz nanesite veoma lagano pazeći da ne ostaju balončići i da površina bude glatka.  Ostavite da se osuši 72 sata prije korištenja.

 

izvor:pozitivne.info/google

Nanny

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0