Venčanje na Maldivima Venčanje na Maldivima
Maldivi su jedna od omiljenih egzotičnih destinacija za venčanje. Sa biserno belim peščanim plažama koje se pružaju u nedogled, kristalnim, gotovo prozirinim, plavim morem;... Venčanje na Maldivima

Maldivi su jedna od omiljenih egzotičnih destinacija za venčanje. Sa biserno belim peščanim plažama koje se pružaju u nedogled, kristalnim, gotovo prozirinim, plavim morem; prelepim, šarenim koralnim grebenima i 365 sunčanih dana godišnje; ne iznenađuje što mnogi sanjaju da svoje sudbonosno DA izgovore na baš ovakvom mestu. Ako i sami planirate da se venčate na ovoj prelepoj destinaciji, bitno je da se dobro pripremite. Evo i nekoliko informacija, koje bi trebalo da znate.

Venčanja na Maldivima su ceremonijalna, što znači da nisu zakonski priznata. Mnogi koji odluče da se venčaju na Maldivima, prvo se venčaju kod kuće, i ceremoniju održe na ostrvu ili samo požele da simbolično krunišu svoju ljubav. Skoro svi hoteli na Maldivima imaju pakete venčanja i na vama je da izabrete neki od njih.

Što se same ceremonije tiče, postoje još neke stvari koje bi trebalo razmotriti. Kao na primer, da li želite da imate “klasično“ venčanje, ili želite da u njega dodate i neke aspekte maldivske kulture? Na Maldivima, tradicionalna ceremonija uključuje i povorku Bodu Beru bubnjara. Povorka se sastoji od oko 20 bubnjara, koji sviraju Bodu Beru, obučeni u njihovu tradicionalnu nošnju. Oni se kreću ispred mladenaca i vode ih do oltara, gde će ih venčati lokalni Gazi, odnosno matičar. Takođe, cela ceremonija može da se obavlja na Divehi dijalektu, koji je njihov lokalni dijalekat. Neki parovi, koji se odluče za ovu opciju, često se i odluče da nose tradicionalnu maldivsku nošnju, koju mogu da nabave u Maleu.

Od lokacija, plaža je najpopularnije mesto za venčanje na Maldivima. Na plaži se obavlja ceremonija, koja podrazumeva kompletan prijem sa cvetnim dekoracijama, izvrsnom hranom, pićem i muzikom. Naravno, venčanje se može održati i na nekoj drugoj lokaciji. Na primer: na Dhoni-tradicionalnom maldivskom brodu, luksuznoj jahti na moru, izolovanom peščanom sprudu, na krovnoj terasi uz zalazak sunca, kraj bazena. Isto tako, možete se venčati i u jednom od maldivskih TOP restorana poput Ithaa Undersea Restaurant (Conrad Maldives Rangali Island 6*) , gde možete uživati sa svojim partnerom, dok kroz staklo oko vas posmatrate očaravajući morski svet;ili Botanica Restaurant (One&Only Reethi Rah 6*), gde nakon razmene zaveta i prstenja u bašti orhideja ili pak pod drevnim Banjan drvetom, možete uživati u jedinstvenom iskustvu, gde će hrana biti spremljena tačno pred vama od sastojaka koji rastu svuda oko vas. Mogućnosti je mnogo, a na vama je da izaberete ono što će vam pružiti najveći užitak.

Paket venčanja na Maldivima u proseku košta od 778 € do 3000 € za dve osobe. Zajedno sa avionskim kartama, transferima, 7 noćenja u hotelu 4* aranžman iznosi oko 3.815 € za dve osobe.

Paket ceremonijlnog venčanja uključuje: organizaciju venčanja, matičara, svedoke, cvetni aranžman, bidermajer, svadbena torta, 36 fotografija, CD sa fotografijama, flaša penušavog vina, i drugo, u zavisnosti od hotela. Obavezno proverite sa hotelom šta je sve uključeno u cenu paketu venčanja, jer se paketi razlikuju od hotela do hotela.

Neki od najboljih hotela na Maldivima, koji nude paket venčanja su:

Four Seasons Maldives u Kuda Huraa 6*

– Shangri La Villingili 5*

– One & Only Reethi Rah 6*

– Anantara Veli Maldives 5*

– Conrad Maldives Rangali Island 6*

Kao i još mnogi drugi…


U nastavku je kompletan vodič na Maldive koji Vam može pomoći u planiranju putovanja

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0