Večeras otvaranje dionice autoceste na Sarajevskoj zaobilaznici Večeras otvaranje dionice autoceste na Sarajevskoj zaobilaznici
Dionica autoceste Sarajevo sjever – Sarajevo zapad na Sarajevskoj zaobilaznici, duga devet kilometara, bit će svečano otvorena večeras. Novoizgrađeni LOT 3A povezuje autocestu A1... Večeras otvaranje dionice autoceste na Sarajevskoj zaobilaznici

Dionica autoceste Sarajevo sjever – Sarajevo zapad na Sarajevskoj zaobilaznici, duga devet kilometara, bit će svečano otvorena večeras.

Novoizgrađeni LOT 3A povezuje autocestu A1 s dionicom u izgradnji Vlakovo – Tarčin s jedne strane i Sarajevo sjever – Zenica jug s druge.

Zahvaljujući ovoj zaobilaznici, kako je ranije izjavio direktor JP Autoceste FBiH Ensad Karić, u velikoj mjeri će se rasteretiti saobraćaj na ulazu u Sarajevo, a cestarina se neće naplaćivati.

Da bi se riješio višegodišnji problem Sarajevske zaobilaznice, Vlada FBiH donijela je odluku o promjeni implementatora za LOT 3A u februaru 2012. godine i tako zadužila JP Autoceste FBiH za izgradnju Sarajevske zaobilaznice LOT 3A.

Od tada za kraće od godinu dana JP Autoceste FBiH je završilo eksproprijaciju zemljišta u koju je uloženo 18 miliona KM vlastitih sredstava.

Ovaj kompleksan projekt povjeren je domaćem Konzorciju: Euro-Asfalt i ŽGP. Ugovor za izgradnju, vrijedan 36,8 milona KM s PDV-om, također je finansiran vlastitim sredstvima.

Svečanost otvorenja autoceste na Sarajevskoj zaobilaznici bit će održana večeras u 20 sati na autocesti A1 u blizini vijadukta Vlakovo.

Izvor: Fena

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0