Važnost zahvalnosti Važnost zahvalnosti
Šta je zahvalnost? Zahvalnost je čarobno i isceljujuće iskustvo koje podrazumeva sveukupno angažovanje, mentalnog, fizičkog i emocionalnog tela. Izražavanje zahvalnosti je predivan čin koji... Važnost zahvalnosti

Šta je zahvalnost?

Zahvalnost je čarobno i isceljujuće iskustvo koje podrazumeva sveukupno angažovanje, mentalnog, fizičkog i emocionalnog tela. Izražavanje zahvalnosti je predivan čin koji oplemenjuje ne samo osobu koja upućuje zahvalnost, već i onu koja tu zahvalnost prima.

Iskrenost se računa.

Na najrazličitije načine možemo se zahvaljivati, a najbitnija komponenta zahvaljujućeg iskustva jeste iskrenost. Kada zaronimo duboko unutar sebe i usmerimo svoju pažnju na ono što je dobro, na pozitivne aspekte stvarnosti koju živimo i na pozitivne strane svake osobe sa kojom smo u interakciji MI tada preuzimamo odgovornost i ulogu AKTIVNOG kreatora sopstvenog života.

Ne postoji objektivna realnost sa kojom biste svoju mogli da uporedite i da potvrdite da li ste i u kojoj meri u pravu sa svojom procenom. Vaša realnost je samo vaša, bez obzira na to koliko sledbenika pronašli koji se sa vama u toj proceni slažu. Ako je već tako, odaberite one misle koje će u vama probuditi osećanje zahvalnosti za sve što vam se do sada u životu dešavalo i vidite u tome priliku za rast i razvoj, priliku da iskusite kontrast u kojem vaša želja da budete srećni biva sve jasnija, a vaša akcija povodom toga sve konkretnija.

Ciklus zahvaljivanja.

Birajte dakle, od najranijeg jutra da budete zahvalni. Počnite od toga što ste živi, što imate krov nad glavom i što je nov dan pred vama. Zahvalite se svom krevetu na udobnosti i hrani koju unosite na zdravlju koje vam pruža. Zahvalite se na svim sjajnim idejama koje su spremne za realizaciju BAŠ ovog dana i zahvalite se na sopstvenoj spremnosti da zamišljene ideje pretočite u fizičku stvarnost. Zahvalite se na sopstvenom strpljenju i poverenju u Univerzum koji je saslušao vaše želje i koji je pustio proces realizacije da slobodno teče.

Zahvaljujte se tokom čitavog dana. Umesto podrazumevanja da neko nešto mora ili treba da uradi, uputite osmeh i ljubazno se zahvalite za uslugu koja vam je pružena.

Upućivanje zahvalnosti.

Setite se neke osobe kojoj ste zahvalni zbog uloge koju ima ili je imala u vašem životu. Možda tu osobu niste ni upoznali, ali na neki način predstavlja uzor za vaše ponašanje. Možda niste do sada ni primećivali koliko vam neko pomaže ili koliko je prisutan u vašem životu kao podrška, baš onda kada vam je to neophodno. Obratite pažnju na svoje prijatelje, prethodne ili sadašnje partnere, na ljude sa kojima radite ili ih povremeno srećete… Mogućnosti su neograničene!

Konkretna akcija.

Preduzmite korak dalje i napišite pismo zahvalnosti! Sastavite rečima vašeg srca tekst koji na najbolji mogući način izražava vaše najdublje divljenje, sreću i zahvalnost zbog postojanja te druge osobe i zbog iskustva koje ste zajedno kreirali. Pošaljite ili pročitajte to pismo zahvalnosti osobi kojoj je namenjeno. Ukoliko biste se zahvalili nekom ko je napustio fizički realnost, jednako tako možete to učiniti. Svi smo mi povezani na ovaj ili onaj način.

Uživajte u čaroliji zahvalnosti.

Život je fantastičan i čudesan, prepun avantura i blagoslova kada ga tako doživljavate. Emocije koje se u stanju zahvalnosti aktiviraju isceljuju u potpunosti vaše biće, čiste i energetizuju vas u potpunosti i oplemenjuju vaše životno iskustvo. Poklonite zahvalnost sebi i drugima i podignite nivo kvaliteta vašeg života na sam vrh ovozemaljskog postojanja!

Dozvolite čudu da vam se desi!

Priredila: M. Psych. Biljana Bedričić

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0