Uživajte s porodicom u zimskim čarolijama Uživajte s porodicom u zimskim čarolijama
Nemojte se tokom zime zatvarati u kuću već s porodicom izađite napolje i uživajte u zajedničkim aktivnostima. Evo nekih prijedloga aktivnosti koje možete da... Uživajte s porodicom u zimskim čarolijama

Nemojte se tokom zime zatvarati u kuću već s porodicom izađite napolje i uživajte u zajedničkim aktivnostima. Evo nekih prijedloga aktivnosti koje možete da probate s porodicom u toku zimskih praznika.

1. Klizanje

Postoje klizališta i na otvorenom i na zatvorenom, ali je veći doživljaj da s porodicom odete na otvoreno klizalište, naročito za vrijeme praznika jer je sve ukrašeno i vjerovatno se čuju praznične pjesme koje će sigurno doprinijeti boljem raspoloženju.

2. Zimski sportovi

Postoji dosta zimskih sportova koje možete da isprobate. Idite na porodično skijanje ili naučite da igrate hokej na ledu. Pored toga što ćete vrijeme provesti s porodicom, ujedno ćete i vježbati.

3. Igre na snijegu

Ukoliko napada dovoljno snijega, izvedite djecu napolje i uživajte u čarobnom bjelilu. Pravite snješka, anđele u snijegu ili čak i iglo.

4. Volontiranje

Postoji dosta porodica koje nemaju neophodne stvari za zimu, poput tople odjeće i obuće. Neka praznici budu vrijeme kada ćete svoju djecu naučiti kako da budu dobri ljudi i pomažu onima kojima je pomoć potrebna. Odvojte stvari i igračke koje više ne koristite i poklonite ih onima kojima je to najpotrebnije.

5. Zimske majstorije

Postoji dosta žirova i grančica koje možete da sakupite i napravite kreativne zimske ukrase. Možete takođe i da s djecom napravite gnijezdo ili kućicu za životinje iz kraja.

6. Posjetite muzej

Zima je sjajno vrijeme da posjetite muzej s djecom. Na taj način će vaša djeca vidjeti i naučiti nešto novo.

 

 

Izvor: superzena.rs

Nanny

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *