Uspješan biznismen se pretvarao kao beskućnik i proseći nas posjetio na moć darivanja Uspješan biznismen se pretvarao kao beskućnik i proseći nas posjetio na moć darivanja
Smrzavajući se na sniježnim cestama Iowa-e, Jonnie Wright je nosio natpis sa kojim je molio prolaznike za novac. Bio je Božić, a on je... Uspješan biznismen se pretvarao kao beskućnik i proseći nas posjetio na moć darivanja

Smrzavajući se na sniježnim cestama Iowa-e, Jonnie Wright je nosio natpis sa kojim je molio prolaznike za novac. Bio je Božić, a on je bio u misiji da širi pozitivnu energiju i nekome uljepša dan.

Inače, Wright je uspješan biznismen, on nije čovjek bez krova nad glavom niti lošom finansijskom situacijom. To ga nije spriječilo da u otrcanoj majici traži od ljudi novac ili hranu kako bi nas sve naučio jednu važnu lekciju.

Kada god bi se neko zaustavio da mu da nešto, Wright bi također uručio poklon. Bila je to koverta sa pismom i  novčanicama od 10 i 100 dolara.

Pismo je počinjalo ovako:

Sretan Božić i hvala vam mnogo što se bili ljubazni i donirali. Ja živim u Des Moniesu, ali ja nisam beskućnik, u živim u bijedi i nisam bez posla. Umjesto toga, ja sam ovdje kako bi izrazio zahvalnost za sve blagoslove u mom životu, te kako bi postakao vas koji pomažete drugima. Molim Vas, uzmite novac u omotnici, potrošite ga, donirajte ga, proslijedite drugima, uradite šta god vi poželite.

o-LETTER-570

 

Pogledajte video prilog..

Izvor: Pozitivne.info/huffingtonpost.com

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0