Uradi sam : Aromatični sapun Uradi sam : Aromatični sapun
Aromatični sapun za ruke možete i sami da napravite, od maslinovog ulja i ostataka starih sapuna. Veoma je prijatan za kožu, a ruke će... Uradi sam : Aromatični sapun

Aromatični sapun za ruke možete i sami da napravite, od maslinovog ulja i ostataka starih sapuna. Veoma je prijatan za kožu, a ruke će biti mirisne, glatke i nježne.

Potrebno je: 1/2 kg ostataka istrošenih komadića sapuna, 2 kašike destilovane vode, kašičica glicerina, pola kašičice eteričnog ulja cimeta i ulja slatke narandže i maslinovo ulje.

Priprema: Komadiće sapuna što više usitnite, ubacite u veliku šerpu, dodajte vodu, glicerin, eterična ulja, dobro promiješajte. Dodajte maslinovo ulje, ali ne pretjerujte s količinom da ne bude jak miris. Posudu prekrijte čistom kuhinjskom krpom i ostavite da odstoji desetak minuta, dok ne omekša kako biste mogli da ga oblikujete. Što je sapun stariji, to će brže smijekšati. Smjesu zatim oblikujte po želji, najlakše je da pravite kuglice. Kada završite, poređajte sve na kolačaraski papir i ostavite da odstoje dan, dva, da se potpuno stvrdnu.

Napomena: Ako u smjesu dodate suho, aromatično bilje, recimo ruzmarin, dobićete sapun-piling za čišćenje kože.

Izvor: novosti.rs

Nanny

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *