Umjesto na otpadu čepovi utkani u bosanski ćilim Umjesto na otpadu čepovi utkani u bosanski ćilim
Ćilim s bosanskom šarom napravljen od otpadnih čepova danas su, u okviru obilježavanja Evropske sedmice za redukciju otpada (EWWR), izložili predstavnici Udruženja “Green Art”... Umjesto na otpadu čepovi utkani u bosanski ćilim

Ćilim s bosanskom šarom napravljen od otpadnih čepova danas su, u okviru obilježavanja Evropske sedmice za redukciju otpada (EWWR), izložili predstavnici Udruženja “Green Art” u Sarajevu,

Aktivnost pod nazivom ”Čepoćilim ne pod ćilim” proveli su u namjeri rješavanja problema nagomilavanja otpada.

Predsjednica Udruženja Alma Hrasnica kazala je da se priroda može spasiti na zanimljiv i nesvakidašnji način. Mišljenja je da podršku treba pružiti svim organizacijama i udruženjima koji imaju ideju, a koja može doprinijeti zaštiti okoliša.

– Ideja projekta je bila medijska kampanja za pozivanje građana na prikupljanje plastičnih čepova s raznih ambalaža te su formirani ”čepo-centri”, a u projekt su se samoinicijativno uključile i osnovne škole što nas izuzetno raduje – kazala je Hrasnica te dodala da je prikupljen veliki broj čepova zbog čega će ovo udruženje nastaviti sa sličnim aktivnostima.

Ćilim ima dimenzije tri puta jedan metar.

960191_728495017179591_724929924_n

Prezentaciji ćilima od čepova pridružili su se i predstavnici NATO-a u BiH koji su pozdravili ideju pravljenja ćilima te su naglasili da je svaka ideja koja ima za cilj zaštitu okoliša dragocjena i da je treba podržati.

Podršku projektu pružilo je i Ministarstvo prostornog uređenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo.

Evropska sedmica za redukciju otpada provodi se radi jačanja svijesti o potrebi smanjenja otpada te promocije različitih aktivnosti usmjerenih na smanjenje otpada širom Evrope da bi se postigla trajna promjena svijesti stanovništva.

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *